ПОЕТЪТ БОЯН АНГЕЛОВ ГОСТУВА НА ЯМБОЛСКИТЕ ТВОРЦИ

На 19 ноември 2015 г. в зала „Проф.Иван Попов” в Дома на науката и техниката в Ямбол се проведе литературна вечер, посветена на творчеството на поета Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели. Срещата бе открита от инж. Ангел Ангелов,  управител на  НТС – Ямбол. Поетесите Ваня Велева и Людмила Коджабашева прочетоха стихове от книгите на Боян  Ангелов. Обстоен анализ на творческия път на поета през годините направи литературният критик Димитър Бечев, директор на Регионална библиотека „Г.С.Раковски” в града. В непринуден разговор гостът  сподели  свите виждания за настоящето  и бъдещето на Писателския съюз в обществения живот на България. За най-новите книги на Боян Ангелов изказа свои мисли  и другият гост на вечерта,  поетът Димитър Христов – ръководител комуницации и международна дейност на СБП.

В творческата вечер взеха участие писателите Любомир Котев, Димитрина Бояджиева, Румяна Карапеева, Катя Маринова, Илко Капелев, Стоян Чобанов, Иван Джурелов, Генка Богданова, Радко Стоянов, Иванка Тонева, Иван Барев и други. Срещата уважиха директори на училища и културни институти, творчески групи, читалищни и библиотечни дейци, общественици. Присъстваха и ученици от Математическата гимназия в града.

Водещ на вечерта бе поетът Тенко Тенев – председател на Дружеството на писателите в Ямбол.

В края на вечерта Боян Ангелов раздаде множество автографи и обяви от името на СБП дарение от книги за регионална библиотека „Г.С.Раковски”, за НТС и за читалищата от региона.

Боян Ангелов, Димитър Христов, Тенко Тенев, Любомир Котев и Димитър Бечев бяха приети от Стоян Драгнев – зам. кмет на Община Ямбол. На срещата бяха обсъдени идеи за бъдеща съвместна дейност между Община Ямбол и Съюза на българските писатели, които ще се конкретизират с подписването на Договор за съвместна дейност в областта на духовната култура.

P1330705 P1330717 P1330712

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Списание „ЧИТАЛИЩЕ-1870″, бр. 4-6
Next post СКРЪБНА ВЕСТ