1 ОКТОМВРИ – ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ПОЕЗИЯ

Честит празник на всички вас, създатели на поезия! Знае се, че сътворяването на изящна словесност не е само вдъхновение, но и труд. И най-вече – нравственост. Това триединство е достатъчно основание за раждането на магията, наречена лирика. Поколенията са се уверявали, че наличието на душевни емоции е балансът, който помага на човек да стане огледало за своето моралното съзнание.  И приканва към осмислянето на миналите дни, към търсене на пътища за бъдещи градежи.

Затова към всички вас, творци на изящното поетично слово, са пожеланията ми да оттласкваме злобата и егоцентризма в тъмните кътове на несъзнателното, да приканваме сърдечността наш всекидневен съжител да  бъде. А защо да не бъде и наш приятел? Светът е достатъчно необозрим в своите предели и всеки би могъл да открие простор за изявите си.

Нека в този най-поетичен ден от годината си припомним, че най-големите поети са добрите хора. Дано намерим път към тях, за да се поучим от делата им и разберем, че добрата дума е много по-красива от изяществото на студенината.

Честит празник!

 

Боян Ангелов,

председател на Съюза на българските писатели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ПОКАНА
Next post ПРЕЗИДЕНТЪТ ПОЗДРАВИ СП. „ПЛАМЪК”