ТУНДЖАНСКИ ЛИТЕРАТУРНИ ДНИ 2019

От 15 до 19 април 2019 г. се реализира тринадесетото издание на Тунджанските литературни дни, организирани от Община „Тунджа“, изд. „Захарий Стоянов“ и  Дружеството на писателите в Ямбол, посветени на 22 април – Деня на община Тунджа и Международния ден на земята.

На 15 април 2019 г. в село Овчи кладенец празниците започнаха с поетичен рецитал по стихове на поетесата Иванка Тонева и  поета Илко Капелев в изпълнение на Ваня Велева и Таня Хаджидимитрова. Слово за тяхното творчество произнесе литературният критик Димитър Бечев.

На 16 април 2019 г. в село Тенево се състоя творческа среща с авторите Генка Богданова, Тенко Тенев и Калинка Косева. За тяхното творчество говориха Нели Ройдева, Радко Стоянов и Нели Петрова.

На 17 април 2019 г. в с. Коневец  се състоя поетична среща с творците Тенко Тенев, Таня Хаджидимитрова и Калинка Косева.

На 18 април 2019 г. в село Генерал Инзово Пламена Димитрова представи стихосбирката на Калинка Косева „Сънувах пролетна дъга“.

На 18 април 2019 г. в в заседателната зала на община Тунджа се проведе празнична литературна среща „40 години Дружество на ямболските писатели – съвременни тунджански акценти”. Обзорно слово произнесе литературният критик, поет и издател Иван Гранитски. Любомир Котев изтъкна изключителната подкрепа на община „Тунджа“ за създаване на пълнокръвен литературен живот и помощта при издаването на нови книги от значими местни творци.

Участниците в срещата бяха поздравени от председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, който подчерта приноса на ямболското дружество в националния литературен живот.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев говори за значението на литературните празници в духовния живот на общността и изрази желанието на ръководството да подкрепя и в бъдеще усилията на тунджанските творци.

В срещата взеха участие народните представители Николай Пенев и Петър Витанов.

На 19 април 2019 г. в село Окоп се състоя среща с членовете на литературния клуб „Хр. Ботев“ с участието на Тенко Тенев, Радко Стоянов, Генка Богданова, Иван Барев, Юлияна Донева, Мария Николаева, Росанка Щилиянова, Георги Бирников и Щилияна Вълчева.

Литературен домакин и модератор на всички изяви бе поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.

DSC0399 DSC03554 DSC03184

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post СРЕЩА С ЕДИН НЕСТАНДАРТЕН БЪЛГАРСКИ ПИСАТЕЛ
Next post 99 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАЛЕРИ ПЕТРОВ