ТВОРЧЕСКА ВЕЧЕР В ЯМБОЛ

На 13 март 2019 г. в Художествена галерия „Жорж Папазов“, гр. Ямбол, се проведе творческа вечер с поезията на Боян Ангелов, Иван Гранитски и Тенко Тенев. В срещата взеха участие писатели, художници, директори на училища и културни институти, общински съветници, читалищни дейци, приятели и почитатели на поезията от Ямбол и региона.

Издателят Иван Гранитски говори за творческия натюрел и самобитност на художествения свят в поезията на Боян Ангелов и Тенко Тенев и представи новите им стихосбирки „Последна риза“ и „Всичко е любов“.

Боян Ангелов прочете свои нови стихове и сподели съкровени мисли за съдбата на днешния творец, за мястото на Съюза на българските писатели в културните процеси и духовния живот на страната, след което представи вдъхновено трите стихосбирки на Иван Гранитски „Стрелата на времето“, „Зазоряване“ и „Атлантида“.

Тенко Тенев запозна участниците в поетичната вечер с вълнуващо писмо на Любомир Левчев до известния литературен критик и поет Иван Гранитски и прочете стихове от новата си книга „Всичко е любов“.

Пролетно настроение в поетичната вечер внесоха великолепните музикални изпълнения на Красимира Султанова и Мартина Бохочка.

Водещ на творческата вечер бе поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.

 

СНИМКА - 3 СНИМКА - 2 _Plakat

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ТВОРЧЕСКА ВЕЧЕР НА ПЕТЪР ДОНЕВСКИ
Next post Вестник „Словото днес“, бр. 10, 2019