ТВОРЧЕСКА ВЕЧЕР В ЯМБОЛ

На 08.06.2022 г. в Читалнята на РБ „Г.С. Раковски“, гр. Ямбол се проведе творческа вечер, посветена на 90-годишния юбилей на ямболския литературен критик и историк проф. д-р Стоян Илиев. Тя бе организирана от община Ямбол, Регионалната библиотека и Дружеството на писателите в града.

В творческата среща взеха участие членове на ямболското писателско дружество, учители, читалищни дейци, общественици, приятели и почитатели на видния български литературовед.

Началото на срещата започна с рецитал на младата, петнадесетгодишна  поетеса Полина Михайлова, която неотдавна бе приета в Дружеството на писателите в града. Тя прочете творби от първата си стихосбирка „В света на любовта“.

Проникновено слово за необятния творчески размах на проф. д-р Стоян Илиев прочете литературният критик Димитър Бечев, директор на Регионалната библиотека.

Свои мисли и спомени за незабравимия ямболски творец споделиха актьорът Кольо Пехливанов и писателите Иван Джурелов, Тенко Тенев и Михо Михов.

Юбилейната вечер уважиха с присъствието си зам. областният управител Биляна Кавалджиева, секретарят на ТО на НТС в Ямбол Милен Михайлов, управителят на издателство „Вилком“ инж. Виолета Димитрова и художникът Цветан Казанджиев.

Водещ на вечерта бе поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ПИСАТЕЛЯТ ДИМИТЪР ПЕТРОВ СЪС „ЗЛАТЕН ПЕГАС“
Next post РУЖА ВЕЛЧЕВА /РАЗКАЗ