СБП ЩЕ ОСИГУРЯВА ЗДРАВНИ ГРИЖИ ЗА ПИСАТЕЛИ

Съюзът на българските писатели и УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД подписаха договор, осигуряващ пълноценни здравни грижи за писатели

Председателят Боян Ангелов и директорът на „Международна дейност и комуникации“ на Съюза на българските писатели – Димитър Христов подписаха днес споразумение с Изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Анна“ д-р Славчо Близнаков, осигуряващо пълноценни здравни грижи за писатели.

При подписването д-р Близнаков сподели идеята – членовете на СБП да получат не само пълноценни здравни грижи, но и специално внимание, вследствие на индивидуално отношение тук, на място  в УМБАЛ „Св. Анна“ – София АД. Неслучайно д-р Тотко Найденов, член на писателския съюз, съдейства за тази инициатива.

„Благодаря на д-р Близнаков, че даде възможност на нашия съюз да бъде партньор в тази прекрасна инициатива. Българските творци са хора, на които цялото ни общество дължи специално внимание и уважение. Радваме се, че за тях ще се грижат част от най-добрите лекари в България.“ – каза Димитър Христов.

„Нашата среща е основана на една идея, която ще доведе до резултат сега и веднага, а не някъде в бъдещето“, каза на свой ред и д-р Славчо Близнаков.

Над 700 български писатели ще могат да получат поименни медицински карти, осигуряващи им правото на пълен безплатен достъп до основните медицински услуги в болницата.

В университетската болница има назначен координатор и всеки един творец, притежател на картата, след като позвъни на изписания върху нея „горещ телефон“, ще получи възможност за изследвания, прегледи в кабинетите и болнично лечение, ако такова се налага.

Медицинските карти ще бъдат предоставени от ръководството на Съюза на българските писатели, откъдето ще бъда раздавани на съюзните членове.

 

Boyannnnnnnnnn

 

2 коментари към публикацията “СБП ЩЕ ОСИГУРЯВА ЗДРАВНИ ГРИЖИ ЗА ПИСАТЕЛИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post П О Ч И Н А ПОЕТЪТ КРЪСТЬО КРЪСТЕВ
Next post ИНТЕРВЮ НА ГЕОРГИ Н. НИКОЛОВ С ГЕОРГИ АНГЕЛОВ