ОТНОВО КНИГИ ВМЕСТО ЦВЕТЯ ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН В „КАМЧИЯ“

„На 15 септември вместо цветя, нека децата да дарят любимата си книга на училищната библиотека“, приканва за втора поредна година учителският състав на Средното училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Над 250 заглавия обогатиха библиотеката на училището през миналата година, като 15 септември постави началото на хубава традиция в комплекса, която увлече както децата, така и възрастните. Повече от 15 000 тома на различни езици, художествена, учебна и справочна литература съхраняват библиотеките в „Камчия“предпочитано и любимо място за децата, магически дворец, съхраняващ знанието.

Първият учебен звънец за тази година ще удари в 10,00 ч. на 15 септември. ЧСОУ „Юрий Гагарин“ посреща третата си учебна година с два пъти повече деца, два пъти повече класове и два пъти повече учители. За новата учебна година училището разшири профилираното обучение след 7 клас, като освен интензивното изучаване на руски и английски език, бяха добавени и информационните технологии. Информационните технологии навлизат и в началната степен на образование – от 1 до 4 клас. Малките гагаринци също изучават руски и английски език още от първи клас. В началния, както и в горния курс, обучението е целодневно.

Амбициозната учебна програма е свързана както с образователните стандарти, така и с разкриването на творческия потенциал и знания на всяко дете. Разработени са нови, още по-интересни форми и занимания, свързани с практическото усвояването на руския и английския език, които ще мотивират децата да учат с удоволствие.

Обогатени са и извънкласните форми, които се провеждат в реална среда:
– Клубовете „Космонавтика“ и „Авиомоделизъм“ – в Авиокосмическия център с Планетариум и площадката за астрономически наблюдения, с тренировки в интерактивния модел на спускаемия апарат „СОЮЗ – ТМА”, а увлекатeлните занятия се водят от един от тримата българи, преминали пълния курс за подготовка на космонавти.

– Клуб „Журналистика“ – в пресцентъра, звукозаписното студио, учебното радио и тв студио, а така също и в Славянския културен център. Клубът издава двуезично списание „Полет“ и прави публикации в руското детско списание „Сказочный мир“.

Спортът е застъпен изключително силно с извънкласните форми по айкидо, танци, художествена гимнастика, футбол и плуване.

Поради големия интерес към училището, ЧСУ „Юрий Гагарин“ продължава приемът на ученици през цялата година.

15-09-2015

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post БЪЛГАРО-АРЖЕНТИНСКА ДУХОВНА СРЕЩА
Next post СТАТУТ И РЕГЛАМЕНТ НА ДЕТСКИ ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА