ОЛИМПИЙСКА ГЛУПОСТ

Божидар Чеков

 

Българите отпразнуваха „обединението“ без да мислят изобщо, че с изключение на кюрдите, те са най-разединената нация в света. Разликата между двата народа обаче е съществена. Докато едните не разполагат с територия, другите я съсипват постепенно. Преди 131 години, стотина сърцати наши прадеди са решили, че между София и Пловдив няма да има граничен пункт. Заговорът между Източна Румелия и северната част на България успява, защото е единствен, в който няма предатели. Каква поука извадиха съвременните българи от примера на предците? Днес „обединението“ е дата – да, но не на хората, а на почивните дни! Има ли поне един от лежащите на плажа в Халкидики, който да се е замислил за трите милиона, тръгнали да си изкарват прехраната в чужбина? Няма държава, която да се изпразва със скоростта, с която работоспособните българи напускат родината пред безразличния поглед на обществото. В същото време тези, които се трупат пред самолетите на Терминал 2, не си дават сметка, че стъпили на чужда територия, те и техните деца губят завинаги гражданските си права.

Това е така, защото загрижени да се пенсионират завинаги в Парламента, родните законодатели измислиха бариерата „уседналост“ и разделиха народа ни на българи „отвътре“ и българи от „чужбина“. Освен законовите пречки за връщане на диаспората, „местният елит“ работи за пълното отчуждаване на двете групи българи. „За да не ни се пречкат в краката тези от чужбина“ се показват само техни карикатури. Така в телевизионното зрелище на БТВ „Фермата“, са поканени „българи от чужбина“, които не познават книжовния български език! С какво ще ни помогнат подобни сънародници, освен за смях? От смях ли се нуждае най-много България сега?

Единствената държава в света, закупила атомна централа, която ще плаща без да ползва?

Единствената страна, саботирала до последно, с всички възможни средства, кандидатурата на съотечественичката си Ирина Бокова за поста Главен секретар на ООН! „Обединението“, което позволи на не малко българи да си починат и почернеят, е може би повлияно от американското празнуване на съединението между южните и северните щати. Възможно е. Но тук също разликата между привидното, показното и същественото бие на очи. Барак Обама не е роден на територията на континентална Америка. Американският паспорт е документът, който му позволи да стане президент. България не разполага с извънокеански територии. За сметка на това тя има ОСТРОВИ. Да, България притежава ОСТРОВИ ОТ ХОРА, които никой не вижда! За тяхното приобщаване или поне работене с Родината не се прави нищо, даже обратното – съзнателно се пречи. Случайно ли се показват „карикатури“ на българи от чужбина, вместо да се припомни, че двигателят на „обединението“ – генерал-майор Данаил Николаев, е българин роден извън пределите на България?!

Както всичко, „глупостта“ също има степени. Българската е несравнима. Никъде няма подобна. Направо сме родени шампиони! Това долови и френският барон Ксавие дьо Кабан. Събра няколкостотин хиляди евра за да покаже в Париж „Златото на траките“ и си вдигна шапката без да се отчете. Българският президент го награди с орден „Стара планина“ и му пожела добър път. Подобна глупост трудно се среща. Затова, ако някога се организира Олимпиада на „глупостта“, България заслужено може да бъде страната домакин!

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ЗВЪНЕЦ УДАРИ В УЧИЛИЩЕТО НА БЪДЕЩЕТО В „КАМЧИЯ“
Next post СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ ПРАЗНИЦИ НА ДУХА ЗАПОЧВАТ ОТ РАЗГРАД