КОНЦЕРТ ПОСВЕТЕН НА 3 МАРТ

КОНЦЕРТ ПОСВЕТЕН НА 139 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО

В навечерието на българския национален празник 3 март учениците от Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ изнесоха концерт, посветен на 139 години от Освобождението на България от турско робство. Специални гости на събитието бяха председателят на Училищното настоятелство и главен архитект на Варна – Виктор Бузев, настоятели, родители, учители и др.

С патриотизъм, родолюбие, национална памет,  почит и уважение към освободителната мисия на руския народ и опълченците, бяха наситени изпълненията на участниците.

Учениците от седмите и осмите класове представиха Вазовата ода „Опълченците на Шипка“. Шестокласниците изпяха Чинтуловата „Къде си вярна ти любов народна“. Залата развълнуваха децата от II клас на ЧСУ „Юрий Гагарин“, които ни припомниха думите на Патриарха на българското слово, гравирани в сърцето на всеки от нас с „Аз съм българче“.

„3 март е празник на една историческа победа! Ден на жадувано освобождение! Незабравима дата, дата свещена, изстрадана, чакана столетия! Пътят до свободата преминава през окървавените въстания и завери, през словото на Апостола, през Батак, Вола, Плевен и Шипка, през много рани и сълзите на хиляди майки“, разказа пред децата директорът на училището Пенка Стоева.

Именно на този ден бяха отличени най-достойните ученици на ЧСУ „Юрий Гагарин“. С грамотата за отлични резултати в учебната дейност, в областни и национални олимпиади и състезания и за поведение, което служи за пример, бяха отличени ученици от IV до Х клас.  Училищното настоятелство подари и ваучер за книги на всяко от отличените деца. Наградите връчи председателя на настоятелството Виктор Бузев.

Отличените са:

Диана Жекова – IV a

Ема Вълкова – IV a

Марио Бойков – IV б

Петър Атанасов – V a

Ели Атанасова – V a

Ивет Баева – V a

Жулиана Жекова – V a

Мария Бузева – V a. Мария получи грамота и от Генералния консул на руската федерация С. Н. Лукянчук – за класиране на 1 място в художествения конкурс, посветен на деня на Освобождението на България

Стефан Минчев – V a

Андрей Коридоров – V в

Донна Стоянова –  VIII a

Александра Петкова – Х а

FJ7A3065 FJ7A2952

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ПОКАНА
Next post „ИЗПИТВАМ ПРИТЕСНЕНИЕ ОТ БЕЗМЕРНИТЕ ХВАЛБИ…“