ГРУПА ПИСАТЕЛИ ПОСЕТИ СТРЕЛЧА

По покана на инж. Георги Павлов, кмет на  Община Стрелча, членове на Съюза на българските писатели се срещнаха с културната общественост на града. В групата бяха: Боян Ангелов – председател на СБП, Анжела Димчева – международен и прессекретар, Добрин Добрев Финиотис – уредник на дом-музейна експозиция „Дора Габе”, и Емилия Казакова – редактор на сайта „Съюз на българските писатели” и едноименната фейсбук страница. Гостите присъстваха на Коледна сбирка на Литературен клуб „Богдан Овесянин”. „Искаме да си припомним, че животът е чудо и трябва да се радваме на всеки момент, който изживяваме…” – каза водещата Мария Илиева. Членове на клуба и част от гостите рецитираха стихове за природата, за мечтите и за любовта. В рецитала се включиха поети от гр. Стрелча и от гр. Панагюрище.

Боян Ангелов  благодари на присъстващите и на кмета Георги Павлов: „Ние сме приятели с жителите на град Стрелча. Каня членовете на литературния клуб да сътрудничат на официалния ни сайт, на сп. „Читалище” и на в. „Словото днес”. Няма нищо по-лошо от това творбите да останат само за собствено ползване. Имаме готовност да публикуваме най-добрите ваши стихове и разкази. Така ще си бъдем взаимно полезни – за нас е важно да имаме приятели в този красив кът на България”.

Анжела Димчева чете свои стихове, Добрин Добрев Финиотис поздрави присъстващите с една пазарджишка народна песен, а Емилия Казакова изрази мнение, че рядко се среща такова естествено и задушевно общуване между творци и публика.

Всички присъстващи получиха по една коледна свещ във формата на ангелче.

В последвалия делови разговор Георги Павлов и Боян Ангелов се договориха за бъдещи съвместни инициативи.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post НОВИТЕ ВАРВАРИ
Next post ГЕОРГИ КОНСТАНТИНОВ НА 80