96 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА АЛЕКСАНДЪР ВУТИМСКИ

В град Своге, на 26 август 2015 г., пред паметника на поета Александър Вутимски бе отдадена почит към неговия живот и творчество и бе отбелязана 96-годишнината от неговото рождение. Председателят на Художествено-творчески клуб „Полет” към Народно читалище „Градище1907” – гр.Своге, Людмила Петрова, произнесе слово. Председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов поднесе цветя и се поклони пред паметника на Вутимски.
Людмила Петрова откри срещата с Боян Ангелов в залата на читалището, където бе представена неговата книга „59 отстояния”. В срещата участваха секретарят на Община Своге г-жа Мая Ташунова, членове на Художествено-творческия клуб „Искри” – с. Искрец и техният председател г-жа Снежана Костадинова, писателите Никола Николов, Боян Балкански, художникът Мирон Манлихеров, Кирил Дончев, Георги Венев, Емил Пешев – племенник на Ал. Вутимски, режисьорката Нушка Григорова, поетът Димитър Христов, както и други творци, отзовали се на поканата за тази среща.
Веска Иванова, Васил Божилов и деца от любителския театър при читалището прочетоха избрани стихотворения от книгата на Боян Ангелов. Последваха въпроси и поздравления към автора. Боян Ангелов благодари на Община Своге и на НЧ„Градище1907” за организацията на събитието и на г-жа Людмила Петрова за отправената към него покана да гостува в Своге с поетическата си книга. Той каза, че за него тази покана е голяма чест и е щастлив от възможността да гостува в родния град на Александър Вутимски. След откриването на изложба на Елза Еремиева, Боян Ангелов раздаде автографи и проведе разговори за сътрудничеството между СБП, Община Своге и читалищата в общината в организирането на литературни събития и различни творчески прояви.

 

1 IMG_3254 IMG_3243

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Литературна вечер в град Шипка
Next post НАПУСНА НИ ПИСАТЕЛЯТ ДИМИТЪР ГУЛЕВ