75 г. ОТ РОЖДЕНИЕТО НА БИСЕР КИРОВ

На 4 септември се навършват 75 години от рождението на Бисер Киров.

По този повод Фондация „Устойчиво развитие за България“ издаде автобиографичната книга на Бисер Киров „Благодарствена песен“.

Презентацията на книгата ще се състои на 4 септември 2017 г. /понеделник/ от 18,00 часа в Мраморната зала на Руския културно-информационен център.

Книгата-изповед на автора ще представят Тодор Коруев – редактор на книгата, Боян Ангелов – председател на СБП, Лъчезар Еленков, Олег Опрев. Иван Налбантов ще прочете откъси от книгата. На своя колега и приятел ще посветят песни Михаил Белчев, Веселин Маринов, Светлана Савицкая и други творци. От родния край  на Бисер Киров – Детско-юношески гайдарски състав „Апостол Кисьов“ от Смолян ще изпълни „Да не бе Гано ходила на Чокманово на хоро“. За посланика на добра воля и единствения чужденец заслужил артист на Русия ще споделят мисли представители на Посолството на Руската Федерация, на представителството на Россотрудничество в България. Ще бъдат огласени получените телеграми от руски организации и творци до участниците и до издателя на книгата г-жа Станка Шопова – председател на Фондация „Устойчиво развитие за България“. Да уважат големия приятел на Куба ще бъдат и Н. Пр. Педро Пабло Сан Хорхе – извънреден и пълномощен посланик на Република Куба и Йорданка Христова.

Бисер Киров и днес ни вдъхновява да продължим делото му за развитие на дружбата и сътрудничеството между народите, за поддържане на мира, разбирателството, взаимопомощта и свободата.

 

 „Мамеше ме широкият свят, публиката на нови страни, увереността ми, че гласът ми е пропуск до всяка душа. Почувствах „проповедническото“ в моята професия. От дете познавам внушението на музиката и словото от амвона на татковата църква и сякаш сега изпълнявах съкровената му мечта да бъда като него. Не преувеличавам, бях на мястото си. Мислех си даже, че с песен може да се промени света. Но най-важното за мен бе СВОБОДАТА. Музиката ми я подари. Свободата е в основата на мисленето. За мен свободата е същността на човека. И върховната наша мисия е да осъществим СОБСТВЕНАТА СИ СВОБОДА. Песента е синоним на свободата, а поривите на вдъхновение са крилете на СВОБОДАТА.“

                                                              Бисер Киров

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Вестник „ЛИО“, бр. 5, 2017
Next post КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР НА СБП – 09.2017