50 ГОДИНИ „СЛИВЕНСКИ ОГНЬОВЕ”

 

В зала „Сливен” бе открита документалната изложба „Началото и лауреатите”, посветена на 50-годишнината от началото на културните празници „Сливенски огньове” и 50 години от учредяването на голямата награда за литература и изкуство „Добри Чинтулов”. В словото си пред присъстващите на откриването на изложбата кметът на Сливен Стефан Радев благодари на организаторите на събитието, в лицето на общината, Народно читалище „Зора” и Държавния архив в града на стоте войводи.

За началото на „Сливенски огньове” разказа Георги Йорданов, бивш министър на културата. От името на организаторите за изложбата говори директорката на библиотека „Зора” Мариета Главчовска.

Като част от тази програма се състоя и Сливенската премиера на книгата „Притаени мигове“ – книга 1 „Срещи“ и книга 2 „Откровения“ на Георги Йорданов. За нея говориха проф. Чавдар Добрев, председателят на СБП Боян Ангелов и издателят Иван Гранитски. Същата книга бе представена преди това и в Нова Загора, а писателската група посети възрожденските села Медвен и  Жаравна, както и красивия град Котел с неговия Пантеон на Възраждането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post 40 ГОДИНИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ
Next post МЛАДЕЖИ ПУСНАХА БЕЛИ ГЪЛЪБИ – СИМВОЛ НА МИРА