ЙОРДАН ПЕЕВ С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА

Престижната награда НА Националния конкурс за епическа поезия „полк.Георги Георгиев“ взе поетът Йордан Пеев

 

На 21. 08. 2021 в Киносалона на НПМ „Шипка- Бузлуджа“ на вр. Шипка се проведе церемония по награждаване на лауреата на седмото издание на Националния конкурс за епическа поезия „полк.Георги Георгиев“. Конкурсът се организира от Народно Читалище „Светлина -1861“, гр. Шипка в партньорство със Съюза на българските писатели и Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“.

Церемонията по награждаването протече във вълнуваща и емоционална атмосфера. Жури в състав: Боян Ангелов, председател на Съюза на Българските писатели, Мая Миланова – зам. Директор на НПМ „Шипка Бузлуджа и Гина Хаджиева, член на Народно Читалище „Светлина-1861“ избраха за лауреат на престижната награда поета Йордан Пеев за стихосбирката му „Детонатор за глухарчета“. Гостите имаха възможност да се докоснат до завладяващата поезия и на другите участници тази година:

  • Галина Москова Дангърова от гр. Горна Оряховица със стихосбирката си „До кръв и след пепел“
  • Иванка Тошева Тошевска от гр. София със стихосбирката си „Небесна спирала“
  • Ана Стоянова от гр. Дебелец със стихосбирката си „Паралели на времето“
  • Йордан Пеев от гр. Стара Загора със „Детонатор за глухарчета“
  • Тодор Билчев Билчев от гр. Русе със „ На незабравата зовът“
  • Кирил Николов Петров от гр. Ловеч със две стихосбирки – „Осемдесет за осемдесет“ и „Осемдесет и пет за осемдесет и пет“
  • И не на последно място, нещо, което на мен ми направи силно впечатление „ Ирелевантът“ – фантастичен роман в стихове на Пламен Глогов от гр. София.

 

Тази година се навършват 160 години от създаването на Народно Читалище „Светлина -1861“ , то е  едно от първите Читалища в страната и до днес продължава да пази възрожденския дух, български традиции и занаяти и има богата културна,  библиотечна, галерийна и етнографска дейност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ЗА ДОСТОЙНИТЕ ЧЕДА НА РОДОПА ПЛАНИНА
Next post 90 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ИВАН ДИНКОВ