ЧЕСТИТА 90-ГОДИШНИНА НА ВАЛЕНТИН КАРАМАНЧЕВ

ВАЛЕНТИН КАРАМАНЧЕВ НА 90 ГОДИНИ

 

В умерено облачният февруарски ден от 2022 година домът на писателя Валентин Караманчев беше щедро отворен за всеки, който бе решил да поздрави рожденика с навършването на достопочтената му и достолепна 90 годишнина. Само няколко дни преди неговия рожден ден (6 февруари) от родния му град бе пристигнала хубавата вест, че е удостоен със званието Почетен гражданин на Гоце Делчев.

Валентин Караманчев бе посетен в дома му от председателя на СБП Боян Ангелов и от члена на УС на СБП Петър Андасаров. Там вече бяха  писателят Христо Георгиев (член на СБП) и журналистката Велиана Христова. Христо Георгиев бе донесъл екземпляри от съвсем наскоро излязлата в издателството му „Синева“ книга  на Мерсия Макдерморт „Свобода или смърт“ (Биография на Гоце Делчев) като второ издание на български език. За сведение на читателите и за гордост на СБП живеещата във Великобритания Мерсия Макдерморт преди няколко години беше избрана за редовен член на Съюза на българските писатели заради нейните приноси към съвременната българска литература и за осветляване на непознати страници от родната ни история.

Боян Ангелов прочете и връчи поздравителен адрес от Президента на Република България г-н Румен Радев до рожденика, поздравителен адрес от името на УС на СБП и удостои Валентин Караманчев с Почетен плакет на Съюза на българските писатели  „За принос в развитието на съвременната българска литература“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА ЧЛЕНСТВО В СБП
Next post БГ ПОЗДРАВ НА ОЛИМПИАДА В КИТАЙ