ЦЕННИ ДАРЕНИЯ

ЦЕННИ ДАРЕНИЯ ЗА ЦЕНТРАЛНА ОБЩИНСКА БИБЛИОТЕКА ПРИ ОБРАЗЦОВО „НЧ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ-1894Г.-ГР. ПЪРВОМАЙ”

 

По повод връчването на НЛН за проза „Георги Караславов”-2020г. Централна общинска библиотека получи дарения от книги .

Носителят на наградата Христо Славов дари 10 броя от своята книга „Преди сътворението” и  поредицата „Златен ключ на класическата българска художествена литература, IX-XX век”в 10 тома , чийто съставител е той.

Боян Ангелов- председател на СБП  дари от името на Съюза 62 тома съвременна българска литература.

На 16 октомври, деня на връчване на НЛН за проза „Георги Караславов”-2020г., бяхме приятно изненадани от съобщението на проф. д-р Румяна Конева, че Български културен институт „Дом Витгенщайн”-Виена , също прави дарение на библиотеката. Приятелството между Образцово „НЧ Св. св. Кирил и Методий-1894г.-гр. Първомай” и Български културен институт „Дом Витгенщайн”-Виена датира от 2018г., когато с посредничеството на на Съюза на народните читалища и неговия председател г-н Николай Дойнов, пристигна предложение под формата на писмо- покана от проф. д-р Румяна Конева – директор на БКИ – Виена, Република Австрия за посещение на института и получаване на дарение от книги. Актът на подписване на дарението се организира по официален начин в тържествената зала на Дома и бе двустранно оформен с подписи и печати от проф. Конева и Иван Караславов. Бяха договорени и други съвместни инициативи между Читалището и Дома за реализация в близко време.

Тези дарителски жестове в навечерието на Деня на народните будители  за пореден път ни убеждават  , че дарителството и будителството са  живи и продължават да са част от нашата народопсихология.

Екипът на библиотеката изказва дълбоката си благодарност на дарителите.

БЪДЕТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ!

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post АНЕЛИЯ СЕНГАЛЕВИЧ /Биография + стихове
Next post ХРИСТО СЛАВОВ Е НОСИТЕЛЯТ НАГРАДАТА „ГЕОРГИ КАРАСЛАВОВ”