ТУНДЖАНСКИ ЛИТЕРАТУРНИ ДНИ 2024

 От 15 до 18 април 2024 г. се проведе шестнадесетото издание на традиционните  тунджански литературни дни. Организатори на изявите бяха Община „Тунджа“, издателство „З. Стоянов“ и Дружеството на писателите в Ямбол. По време на литературните празници се състояха голям брой срещи с читатели и премиери на нови книги в редица селища на общината.

На 15 април 2024 г. в с. Ботево Наталия Никова представи своята стихосбирка „С любов от мама“.

На 16 април 2024 г. в с. Генерал Инзово се състоя премиерата на юбилейната стихосбирка на Недялко Динев „Над Тунджа слиза песента“.

В с. Маломир на 17 април 2024 г. литературният критик Димитър Бечев говори за творческите постижения на Кольо Пехливанов – популярен актьор, белетрист и радиоводещ.

В Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол, отново на 17 април, бе представена новата поетична книга на Таня Хаджидимитрова „Поанти в 12&57“ с редактор Боян Ангелов, председател на СБП.

На 18 април 2024 г. в НЧ „Христо Ботев“ – с. Окоп се състоя премиера на новата творба на Любомир Котев „Книга за Тунджа“, посветена на историческото минало на Тунджанския край.  Генка Богданова, Юлияна Донев, Величка Драганова, Тоня Борисова и Радко Стоянов участваха в рецитал, на който прочетоха най-новите си творби. Участниците в писателската среща бяха поздравени от литературния критик Димитър Бечев с есе на тема „Четенето в дигиталната епоха“ и от почетния гражданин на община „Тунджа“ и председател на читалището в Окоп Иван Георгиев.

В същия ден се състоя и заключителната литературна среща „С Тунджа в сърцето“, посветена на творчеството на писатели, свързани с общината. На срещата присъства цялото ръководство на община „Тунджа“, както и гости от побратимения Болград начело с неговия кмет Сергей Димитриев. Вълнуващо и емоционално слово произнесе литературният критик, поет и издател Иван Гранитски.

Всички участници в заключителната среща бяха поздравени от Станчо Ставрев, кмет на община „Тунджа“.

Литературен домакин на всички изяви по време на празниците бе поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ДИМИТРИНА Г. БОЯДЖИЕВА /РАЗКАЗ
Next post СВЕТОЗАР КАЗАНДЖИЕВ: Родопите са сърцето на България