ТРИЕЗИЧНА ДЕТСКА КНИЖКА

ПЪРВАТА ТРИЕЗИЧНА ДЕТСКА КНИЖКА Е ИЗДАДЕНА ОТ „БЪЛГАРСКИ ПИСАТЕЛ“

Със специалните усилия на известната българска писателка и журналистка Пенка Чернева издателство „Български писател“ издаде първата триезична детска книжка. Озаглавена е „Чячя Мару, кучето пътешественик“ и е на български, английски и японски. Разказва за приключенията на куче от японската порода шибаину, които са и красиво илюстрирани.

Авторка и на текста, и на илюстрациите е живеещата в Япония българка Елеонора Христова, професионална художничка. Съавтор е съпругът ѝ Томоаки Мурата.

Историята на Чячя Мару е истинска – това е кучето, което са отглеждали Елеонора и Томоаки. За него и за разходката му из японския град Нара, където свободно подскачат сърни и маймуни, разказа на премиерата на книгата в „София прес“ самата авторка Елеонора. Нейната лъчезарна усмивка сякаш играе като слънчево зайче и по гланцовите страници на симпатичното издание, изпъстрени с наподобяващи детската наивност рисунки.

С топли думи книгата и авторката бяха представени от Пенка Чернева, която пожела на дебютната творба успех сред малките читатели.

 

Къдринка Къдринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ЮБИЛЕЙНО ЗА ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ
Next post КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР МАЙ 2022