ТРИЕЗИЧНА ДЕТСКА КНИЖКА

ПЪРВАТА ТРИЕЗИЧНА ДЕТСКА КНИЖКА Е ИЗДАДЕНА ОТ „БЪЛГАРСКИ ПИСАТЕЛ“

Със специалните усилия на известната българска писателка и журналистка Пенка Чернева издателство „Български писател“ издаде първата триезична детска книжка. Озаглавена е „Чячя Мару, кучето пътешественик“ и е на български, английски и японски. Разказва за приключенията на куче от японската порода шибаину, които са и красиво илюстрирани.

Авторка и на текста, и на илюстрациите е живеещата в Япония българка Елеонора Христова, професионална художничка. Съавтор е съпругът ѝ Томоаки Мурата.

Историята на Чячя Мару е истинска – това е кучето, което са отглеждали Елеонора и Томоаки. За него и за разходката му из японския град Нара, където свободно подскачат сърни и маймуни, разказа на премиерата на книгата в „София прес“ самата авторка Елеонора. Нейната лъчезарна усмивка сякаш играе като слънчево зайче и по гланцовите страници на симпатичното издание, изпъстрени с наподобяващи детската наивност рисунки.

С топли думи книгата и авторката бяха представени от Пенка Чернева, която пожела на дебютната творба успех сред малките читатели.

 

Къдринка Къдринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post ЮБИЛЕЙНО ЗА ДИМЧО ДЕБЕЛЯНОВ
Next post КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР МАЙ 2022