ТРЕТИ НАЦИОНАЛЕН  ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС

 ТРЕТИ НАЦИОНАЛЕН  ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС

    „ЗЕМЯ НА ПЕЕЩИТЕ КОЛЕЛЕТА `2021“

Община Генерал Тошево, Съюзът на българските писатели, Издателство „Захарий Стоянов“, Издателство „Български писател“ и ЕТ „Добруджа експорт – Георги Балабанов“ обявяват анонимен конкурс за разказ, който има за цел да продължи литературната традиция на Йовковия разказ,  в който действията и персонажите са вдъхновени от хуманизма, трудолюбието и стремежа към красотата във всички нейни форми и проявления.
          Регламент:  В конкурса могат да участват автори, навършили 16 години.

Всеки автор може да участва  с един непубликуван разказ.

              Формат  на разказа – до  четири страници А4, шрифт Times New Roman 12, междуредие 1. Придружаващата информация /три имена на автора, възраст, населено място, личен телефон и e-mail  адрес/ се представя отделно.

Творбите се представят в срок до 25 октомври 2021 година в електронен вариант на е-mail адрес: kultura@toshevo.org или на хартиен носител на адрес:  Община Генерал Тошево, ул. „Васил Априлов“ № 5.

Ще се оценяват език, стил и съдържание; свързаност с проблематиката за земята, труда на хората и Добруджа; последователност/логика на изложението; динамика на повествованието; умение да се изграждат характери и композиция.

Награден фонд – 1500 лв.

Ще бъдат връчени I, II, III и поощрителни награди, както и специални награди на съорганизаторите на конкурса.

Авторите на отличените разкази предоставят на организаторите правото на последваща публикация в самостоятелен сборник.

             За информация: Община Генерал Тошево, Маргарита Великова,                                                                                      тел: 0889  954880, е-mail адрес: kultura@toshevo.org

 

2 коментари към публикацията “ТРЕТИ НАЦИОНАЛЕН  ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС

  1. Това за продължение на литературната традиция на Йовковия разказ добре,но бих попитал не знам кой—защо в “Галерия” от дванайсетте писатели,липсва точно Йовков,а да речем присъства Й.Радичков.Ааа,да,може би той е по—заслужил заради неговите модернистки и постмодернистки глупотевини….

  2. И още една добавка към горното—Н.Хайтов също липсва,та него много по—успешно и заслужено може да го поставите на мястото на П.Славейков,който неистово е отричал патриарха Вазов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post НАЦИОНАЛНИ КУЛТУРНИ ПРАЗНИЦИ „АЛБЕНА“ 2021
Next post НАПУСНА НИ ХРИСТО ГАНЕВ