ТВОРЧЕСКА ВЕЧЕР ЗА ДИМИТРИНА БОЯДЖИЕВА В ЯМБОЛ

На 8 септември 2022 г. в читалнята на Регионална библиотека „Г.С. Раковски“, Ямбол се проведе творческа вечер, посветена на 85-годишнината от рождението на белетристката Димитрина Бояджиева. Срещата бе организирана от община Ямбол, Регионалната библиотека и Дружеството на писателите в града.

В срещата взеха участие членове на Ямболското писателско дружество, директори на културни институти и училища, читалищни дейци, общественици, приятели и почитатели на творчеството на Димитрина Бояджиева.

Срещата бе открита от литературния критик Димитър Бечев, директор на Регионалната библиотека. За да ни въведе в творческия свят на Димитрина Бояджиева, белетристът Стефан Койчев прочете разказа „Есперанса“ от нейната книга „Житейски истории“.

Проф. Банко Банков направи обзорен преглед на цялостното творчество на ямболската белетристка, като се спря подробно върху художествените особености на най-новите ѝ книги: „Житейски истории“ и „Татуирано време“.

Изказвания и поздравления към юбилярката отправиха: Денка Илиева, Юлияна Донева, Румяна Златева, Катя Маринова, Павлина Демирева, Румяна Иванова и Магдалена Бояджиева.

Бяха прочетени поздравителни адреси от Валентин Ревански, кмет на община Ямбол, Боян Ангелов, председател на Съюза на българските писатели и от Дружеството на писателите в Ямбол.

Димитрина Бояджиева, която от дълги години живее в Испания, благодари сърдечно на своите приятели и почитатели, раздаде множество автографи и получи цветя и поздравления.

Водещ на творческата вечер бе поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ПОКАНА
Next post Вестник „Словото днес“, бр.25, 2022