СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН АДРЕС

СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛЕН АДРЕС КЪМ БЛИЗКИТЕ НА ИВАН КАРАСЛАВОВ

 

ДО

СЕМЕЙСТВОТО,

КОЛЕГИТЕ И ПРИЯТЕЛИТЕ

НА ИВАН КАРАСЛАВОВ

ГР. ПЪРВОМАЙ

 

 

С дълбока скръб научаваме за загубата на видния културен деец, забележителния родолюбец, артист, автор на книги, председател на ОНЧ „Св. св. Кирил и Методий“ Иван Караславов. Дълги години той е един от стожерите на българската култура не само в община Първомай, но и в цяла Тракия, в цяла България. Огромни са заслугите му в областта на читалищното дело, за запазване и развитие на изконните национални традиции, независимо от превратностите на времето. Като представител на Караславовия род, дал на родината ни бележити писатели и личности, той милееше за всичко българско и родно и се беше посветил изцяло на работата си за една по-красива и щастлива България.

Приносът на Иван Караславов към литературата ни е изключително ценен. В сътрудничество със Съюза на българските писатели, Община Първомай и ръководеното от него читалище бяха постигнати важни за литературния живот и развитието на книжовността ни успехи – възстановяването на Националната литературна награда за белетристика на името на Георги Караславов, учредяването на Литературната награда за поезия „Слав Христов Караславов“, спасяването от разруха, укрепването и отварянето на Дом-музей „Георги Караславов“ в родната къща на писателя в квартал Дебър на гр. Първомай и пр.

Загубихме искрен приятел и даровит културен деец, болката ни е голяма, но признателността ни повелява да продължим благородното му дело.

Приемете дълбоките ни съболезнования!

Поклон пред делото и светлата памет на незабравимия Иван Караславов!

 

 

 

Съюз на българските писатели

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post КОГА КУЛТУРАТА НИ ЩЕ СЕ ОТЪРВЕ ОТ КЛОЗЕТНИЦИ?
Next post РЕЦЕНЗИЯТА