СТРЕЛЯТ ПО ИКОНИТЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ДУХ

Отколешна е тази „симфония” на антибългарщината. На приливи и отливи. Незаглъхнала още стрелбата по Ботевото творчество, анатемосващо гангренясалото турско робство, се налива „масло” (под формата на финикийски знаци) в анти отечествената мелница срещу Вазовото „Под игото”, което като таралежова одежда боде очите на „постмодерната” джендърско-либерална кохорта. Дежурните „подметки” започват яростно да тракат с токчетата си по калдъръма на историята, белким произведат искра, за да запалят пожара в народната душа, който да изпепели иконите на националния дух!

Ерозията на ценностната система е видима – пълзяща подмяна в учебниците по история,  употреба на наркотици, размиване съзнанието на подрастващото поколение… И всичко  това подминаваме с героично мълчание, зомбирани в Мамона! И в собственото си оцеляване!

Най-обичаният народен поет Никола Вапцаров отново е на „мушката” на безродни соросоиди, не е подминат и всенародният Николай Хайтов и  т.н.,  и т.н…

Питам събратята си по перо и дух: Докога ще мълчим? Докога ще търпим грачещи кукувици и кукумявки да се изживяват като последна инстанция на Истината, едва ли не оформяща общественото мнение за достолепни личности от пантеона на българския дух?!! Затова на висок глас и ясно призовавам:  Събуди се писателю, дай своя принос за събуждането на собствения си народ, от който си част!

Предлагам СБП да поеме инициативата за наградата на световния поет Никола Й. Вапцаров, да открие банкова сметка и чрез „sms” за събирането на 1 „парещ” лев за фонд за наградата на името на Вапцаров! Така ще превърнем тази награда единствена по рода си в България – всенародна! Време е да кажем своята дума!  За целта може да се създаде инициативен комитет от наши събратя по перо, да се ползват всички добронамерени медии: вестници, радиа, телевизии, сайтове и други информационни методи и форми. Да се съобщава на българското общество периодично за събраната сума и се подготви подобаващ ритуал за практическата реализация на идеята!

Ваш Петко Каневски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ПОЕЗИЯ С ИМЕ НА ЖЕНА
Next post Михаил Михайлов-Мишо/ Разкази