„СТРАНСТВАНИЯ”-ТА НА ЛИДИЯ НИКОЛОВА

На 24 март 2016 г. в НЧ „Пенчо П.Славейков 1921” се състоя премиерата на новата книга на Лидия Николова  „Странствания”, чийто редактор е Георги Георгиев. Литературният критик Благовеста Касабова очерта творческия диапазон на гостенката на 213-то издание на „Вечери на Кръста”.

Според Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели:

…„Най-новата книга на Лидия Николова не влиза в рамките на стандартния художествен пътепис. Авторката притежава щедрата дарба на писател и задълбочената проникновеност на изследовател. Съчетанието на тези две дарования извайва четиво, имащо способността да очарова и да оживява картини, чрез които читателят се пренася в светове, където историята живее в непосредствено единение с настоящето. Лидия е успяла да осъществи завета на Проспер Мериме – „Светът съществува, за да се превърне в книга.”…

Сред присъстващите бяха и поетите: Надя Попова, Петя Цолова, Георги Драмбозов, Трендафил Василев. С приятелски чувства се изказаха: полк. Георги Георгиев, Димитър Копривщенски, Петър Андасаров, Весела Тонова.

Лидия Николова  е завършила „Журналистика” към Филологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.  От 23-годишна обикаля света заедно със съпруга си – дипломатът Райко Николов. Автор е на 12 книги. Член е на Съюза на българските писатели и Съюза на българските журналисти.

100_9988 100_9985

 

Един коментар към публикацията “„СТРАНСТВАНИЯ”-ТА НА ЛИДИЯ НИКОЛОВА

  1. Здравейте,
    Казвам се Антоанета Стоичкова от НБКМ „Св.Св.Кирил и Методи“ и въпроса ми към вас е за предговора на книгите на авторката.За полк.Георги Йорданов Георгиев – 1932г.ли става въпрос?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Вестник „Словото днес“, бр. 11, 2016
Next post НАГРАДИ НА НАЦИОНАЛНАТА ФОНДАЦИЯ „ПЕЛИН ПЕЛИНОВ”