СТИХОВЕ С ЕМОЦИОНАЛНО-ДУШЕВНА ТЕМПЕРАТУРА

На връх Световния ден на поезията – 21 март, в читалище „Цвят – 1870“ във Видин бе представена стихосбирката „Повикани от светлина“, най-новата книга на поета Ненчо Славчев – председател на Дружеството на видинските писатели. На творческата вечер беше честван и неговият паметен юбилей – седемдесет и петият му рожден ден. За да споделят радостта на юбиляра във Видин специално пристигнаха: председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов и членовете на Управителният съвет Петър Андасаров и Атанас Звездинов. Обзор на стихосбирката „Повикани от светлина“ направи поетът Петър Андасаров. Интересни спомени за съвместна дейност разказа поетът Атанас Звездинов.

Боян Ангелов изтъкна стойностните качества на Ненчо Славчев и му връчи плакет на СБП за заслуги към съвременната българска литература.

Специално пристигналият за поетичната вечер във Видин председател на дружество „Будители” в област Монтана, литературният критик Юлий Йорданов – член на СБП, поднесе поздравителен адрес. Той приветства юбиляра и се спря на вътрешната емоционално-душевна температура на стиховете в книгата.

Трогнат от уважението на Съюза на българските писатели и обществеността на Видин, юбилярът Ненчо Славчев разказа вълнуващи моменти от своя житейски и творчески път и прочете стихове от най-новата си стихосбирка.

Чудесно допълнение към поезията бяха изпълненията на китара от музиканта Красимир Михайлов. Заслуга имаше и водещaта на вечерта, поетесата Диана Сиракова.

Лилия Христозова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ДЕН НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ АВТОРИ
Next post ПОКАНА