СБП ПРОВЕДЕ РЕЦИТАЛ ЗА 8 МАРТ

СЪЮЗЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ ПРОВЕДЕ ТРАДИЦИОННИЯ СИ РЕЦИТАЛ ЗА 8 МАРТ

 

Столичната галерия-книжарница „София-прес“ беше домакин на букет от поетеси, които зарадваха мъжката публика с нови поетични откровения.

Рециталът се водеше от Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели, и от Иван Есенски – редактор на в. „Словото днес“. Специален гост на събитието беше кметът на Община Стрелча Георги Павлов, който, очарован от едночасовия поетичен водопад, отправи покана към ръководството на СБП да гостува на негова територия.

„Когато се сменя политическата конюнктура, се сменят и мераците да се създават нови празници. За щастие 8 март е все така привлекателен за огромна част от българите“ – каза Иван Есенски, който даде старт на рецитала със стихотворението „Нестинарка“ на Воймир Асенов.

Последва рециталът на дамите, в който се включиха: Елка Няголова, Анжела Димчева, Марина Матева, Виолета Станиславова, Нели Горанова, Лалка Павлова, Ася Григорова, Ана Боянова, Стоянка Боянова, Даниела Добрева,  Елисавета Шапкарева, Крася Титянова, Анелия Янковска-Сенгалевич, Виктория Катранова, Джина Дундова-Панчева, Петя Александрова, Надя Попова. На финала поетесите бяха поздравени от известната белетристка и издателка Весела Люцканова.

Признание за качествата на дамската поезия направи писателят и издател Иван Гранитски: „Повече от 50 години чета всичко, което излиза в областта на поезията. Писал съм за десетки поетеси. Смятам, че по-добрата част от поетичното общество са жените. Те са по-искрени, не само заради натурата си, те са по-добри създатели на метафори. Това е много радостен факт. Твърдя, че поетесите дават сериозен принос за развитието на българския стих. Радвам ви се, покланям ви се, дами! Поезията ще бъде спасителният кораб на цивилизацията…“.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post КАК НРАВСТВЕНИЯТ РАЗПАД ПОГУБВА ЧОВЕКА…
Next post КИНКА КОНСТАНТИНОВА /БИОГРАФИЯ + СТИХОВЕ