ПЪРВИЯТ УЧЕБЕН ЗВЪНЕЦ УДАРИ В УЧИЛИЩЕТО НА БЪДЕЩЕТО В „КАМЧИЯ“

За трета поредна година първият звънец бие на 15 септември в Частното средно училище „Юрий Гагарин“ – сърцето на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Годината стартира с два пъти повече ученици и учители, в сравнение с миналата.

Начало на празника сложи посрещането на знамето на училището, дарено от председателя на училищното настоятелство арх. Виктор Бузев. Веднага след това бе издигнат националния флаг на България. Специални гости на празника бяха кметът на Община Аврен Емануил Манолов, генералният консул на Руската федерация във Варна – Сергей Люкянчук, представителят на Россътрудничество за България и ръководител на Руския културно-информационен център в София – Павел Журавльов и Станка Шопова – изпълнителен директор на СОК „Камчия“.

Кметът Емануил Манолов се обърна към учениците и учителите. На преподавателите той пожела да обичат децата и да се гордеят с успехите им. От тази учебна година ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ е училището с най-голям брой ученици в Община Аврен. „Вие сте най-щастливите деца, защото учите в уникално училище, което е сред най-добрите образователни центрове в Европа. Уникалната му особеност е свързана с изучаването на руски език, което в съвременния свят е конкурентно преимущество“, каза Павел Журавльов. Той уважи инициативата „Книга вместо цвете“ и дари руска литература и учебни помагала на училищната библиотека.

Генералният консул на Русия във Варна Сергей Лукянчук пожела на децата да са напористи в усвояването на науките. Днес се отваря поредната страница от книгата на знанието, приветства той и допълни, че ЧСУ „Юрий Гагарин“ пази традициите на преподаването на руски език, руска култура и литература в България.

Най-вълнуващ беше празникът за първокласниците, които тази година са в три паралелки. Също толкова са и петите класове. В осми клас профилираното обучение е в два профила: – чуждоезиков – с интензивно изучаване на руски език и  природо-математически с интензивно изучаване на английски език.

Поради големия интерес приемът в училището продължава.

ЧСУ „Юрий Гагарин“ е лицензирано от българското Министерство на образованието и науката за прием на ученици от 1 до 12 клас, с усилено изучаване на руски и английски език. Училището започна да работи и по руските държавни образователни програми и очаква акредитация. Така възпитаниците му ще могат да получават както българска, така и руска диплома. За учениците, които искат да учат в най-реномираните университети на Русия, е открит пункт за полагане на Единен държавен зрелостен изпит по руските образователни стандарти (ЕГЭ).

„Училището на бъдещето“ се намира в една от най-модерните учебни бази в Eвропа – в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, сред уникална природа. Кабинетите са оборудвани с най-модерните интерактивни, дидактични и софтуерни продукти. Условията за здравословно хранене, спорт, сигурност и медицинско обслужване са идеални. В началния, както и в горния курс, обучението е целодневно. Училището предлага и пансион.

fj7a0826 fj7a0850 fj7a1273 fj7a1291 %d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b0-%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%ba%d0%b0-2016%d0%b3_

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post С ОБИЧ КЪМ СЛОВО И РОДИНА…
Next post ОЛИМПИЙСКА ГЛУПОСТ