Проф. СТОЯН ДЕНЧЕВ С НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА

Проф. д.ик.н. СТОЯН ДЕНЧЕВ С ВИСОКА НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА

На 11 май – Деня за почит съм Светите равноапостоли Кирил и Методий и патронен празник на Националната библиотека – се състоя традиционното тържество пред библиотеaката, с което се отбеляза професионалният празник на библиотечните и информационни работници.

В словото си проф. д-р Красимира Александрова – директор на Националната библиотека – отбеляза, че през тази година се навършват 145 години от основаването на Националната библиотека „Св. Св Кирил и Методий“. Тя награди проф. д.ик.н. Стоян Денчев с Почетна грамота и Плакет за заслуги за развитието на  Националната библиотека и във връзка с неговата 70-годишнина.

Венци и цветя пред паметника на Светите братя поднесоха Росен Желязков – председател на Народното събрание, представители на Министерство на културата, проф. д.н. Ирена Петева – ректор на УниБИТ, Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, стотици граждани. Събитието беше съчетано с тържествен водосвет, изпълнен от Светия синод, и изпълнения на хора на Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски“.

Последва откриване на документална изложба „Идеалът като действителност“, посветена на 200 години от рождението на Найден Геров.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ПОЕЗИЯ И ПЕСНИ С ПОЕТЕСАТА ДЖИНА ДУНДОВА-ПАНЧЕВА
Next post КИРИЛ ТОПАЛОВ ПРЕДСТАВИ „ЖИВОТ ПО НЕИЗБЕЖНОСТ. МЕМОАРЕН РОМАН“