ПРИКЛЮЧИ НАЦИОНАЛНИЯТ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ДЯДО ЙОЦО ГЛЕДА“

В туристическия комплекс „Дядо Йоцо гледа“ край с. Очиндол /община Мездра/ бях връчени отличията на победителите в деветото издание на националния конкурс за разказ „Дядо Йоцо гледа“. То е посветено на170 годишнината от рождението на Иван Вазов.
Организатори са Община Мездра, Съюзът на българските писатели и Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа“, където се намира мраморната фигура на българина, съзрял с вътрешната светлина на душата си Нова България. Председателят на СБП Боян Ангелов връчи Грамота за заслуги към съвременната българска литература на кмета на Община Мездра Иван Аспарухов, който награди с Грамота Валентин Вълчев, председател на Мездренското читалище. Жури в състав Трендафил Василев, Благовеста Касабова и Цветко Стеев обяви наградените участници. Втора награда получиха Николина Серафимова от Пловдив и Валя Василева от София, а с трета награда бе удостоена Дарина Цветкова от с. Зверино. Раздадени бяха и поощрителни отличия. Управителят на Туристическия комплекс Огнян Петров предложи десетото издание на конкурса да се проведе през септември 2021 г., когато се навършват 100 години от смъртта на народния поет и патриарх на българската литература Иван Вазов.

2 коментари към публикацията “ПРИКЛЮЧИ НАЦИОНАЛНИЯТ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ДЯДО ЙОЦО ГЛЕДА“

  1. Здравейте, аз съм руски писател, за когото никой не е чувал, тъй като не публикувах произведението си. Ако е възможно, помогнете ми с публикацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post БЕКЕТ – ЙОНЕСКО – ПИНТЪР
Next post НАПУСНА НИ ГЕОРГИ Й. ГЕОРГИЕВ