ПРИКЛЮЧИ МЕЖДУНАРОДНИЯТ УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС

 Приключи Международният ученически конкурс „Заедно в XXI век“

 

За шеснадесета поредна година  Фондация „Устойчиво развитие за България“ съвместно с Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, Представителството на Россотрудничество в България и Организационен комитет проведоха Международния ученически конкурс „Заедно XXI век“. Конкурсът се провежда под патронажа на Посолството на Руската Федерация в България и е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерство на образованието и науката в РБългария.

Стотици деца от всички краища на България взеха дистанционно участие в конкурса. Въпреки обстоятелствата с епидемичната обстановка, учениците от всички възрастови групи с голямо желание и ентусиазъм, под ръководството на своите учители, подготвиха и изпратиха творби в разделите „реферати“, „медийни презентации“, „поезия“, „проза“, рисунки“, „творби на руски език“.

Тази година темата на конкурса е  „Мирът – надежда на Планетата“ – 75 години от Победата над хитлерофашизма.

Международните участници в конкурса бяха деца от Молдова /Приднестровие/, Русия и Казахстан, които ни изпратиха много вълнуващи рисунки, презентации, стихове и есета.

Авторитетно жури от български поети, писатели, историци, художници сред които проф. Нина Дюлгерова – историк – международник, проф. Дарина Григорова – историк, проф. Стоян Домусчиев – художник и преподавател в НХА, доц. д-р Цветан Стоянов – преподавател в НХА, поетите Атанас Звездинов, Надя Попова, Петър Андасаров, Боян Бойчев и др. оцени детските творби и отличи най-добрите.

Организаторите на конкурса благодарят на всички ученици Благодарим и на техните учители и родители помогнаха на децата за подготовката и дистанционното им участие. Надяваме се и на бъдещите им участия! Поздравяваме победителите!

Предвид eпидемичната обстановка тази година няма да можем да проведем тържественото награждаване на победителите и гала-концерт в София, каквато е дългогодишната традиция. Здравето е най-важно! Наградите за победителите и техните учители са готови и ще бъдат изпратени по пощата.

Списъка с наградените деца и учители може да намерите на сайта на СБУ.

 

 

 

Фондация „Устойчиво развитие за България“ и Организационен комитет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post РУСКО-БЪЛГАРСКИ КОНКУРС ЗА МЛАДИ ПИСАТЕЛИ И ПРЕВОДАЧИ
Next post АХМЕТ ЕМИН АТАСОЙ /Нови стихове