ПРЕМИЕРА НА „ФЕРМАТА НА МЕТО” ОТ БИСТРА АНГЕЛОВА

Десетки литературни премиери привличат тези дни посетителите на Пролетния базар на книгата 2022. Особено атрактивни са премиерите на книги за деца – от бебета до тийнейджъри се струпват пред Жълтата шатра – импровизираната сцена между шатрите на издателствата.

На 1 юни беше представена приказната поема „Фермата на Мето“ (Изд. „Лексикон“, 2022) от Бистра Ангелова. В достъпен и професионално римуван текст талантливата млада авторка пресъздава образно живота на стопаните на фермата – Мето, жена му Бистра, дъщеря им Божи и атрактивните ѝ обитатели.

За книгата говори Благовеста Касабова.

От разговора с присъстващите писатели стана ясно, че книгата е подходяща за драматизиране, а авторката вече е поканена да представи творбата си в началото на юли в детските градини в гр. Созопол.

„Чрез книгите си се опитвам да провокирам у децата човещина: да признаят грешките си, да изградят у себе си морални ценности, да се научат на добри дела“ – каза Бистра Ангелова.

На събитието присъстваха Боян Ангелов – председател на Съюза на българските писатели, и Вяра Емилова – депутат от БСП. И двамата поздравиха авторката, а симпатиите си към нея изразиха писателите Кирил Божилов, Ивайло Христов, Виктория Катранова и др.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ТВОРЧЕСТВОТО НА НАДЯ ПОПОВА
Next post ДЕТСКАТА ЛИТЕРАТУРА Е ИЗПЪЛНЕНА НАЙ-ВЕЧЕ С МАЙСТОРСТВО