ПРЕМИЕРА НА ЛЮБОМИР КОТЕВ

ЛИТЕРАТУРНА ПРЕМИЕРА НА ЛЮБОМИР КОТЕВ В ЯМБОЛ

 

На 26 юни 2023 г. в зала „Проф. Иван Попов“ на Научно-техническите съюзи в Ямбол се състоя премиера на най-новата творба на писателя Любомир Котев „Затвори“ или българщината“, книга трета от трилогията „Записки върху Записките“, посветена на живота и творчеството на големия революционер, велик българин и гениален публицист Захари Стоянов. Тя бе организирана от ТО на НТС и Дружеството на писателите в Ямбол.

В творческата вечер взеха участие членове на ямболското писателско дружество, учители, лекари, журналисти, общински съветници, офицери и сержанти от запаса и резерва, читалищни дейци, представители на културни институти и творчески организации, ученици от представителни училища в града, общественици, приятели и почитатели на ямболския творец. Срещата бе открита от Милен Михайлов, управител на ТО на НТС в града.

Слово за новата книга на Любомир Котев, озаглавено „Романът на Захарий пред олтара на българското време“ прочете литературният критик Димитър Бечев, директор на Регионалната библиотека.

С изказвания и въпроси в творческата вечер се включиха: Росица Бакалова, Милен Михайлов, инж. Ангел Ангелов, подп. о.з. Димитър Михайлов, Исак Гозес и актьора Ангел Попов.

Любомир Котев разказа интересни моменти от творческия процес около създаването на книгата и отговори подробно на зададените му въпроси. Авторът получи поздравления и цветя от Валентин Ревански, кмет на община Ямбол и Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“.

Водещ на литературната премиера бе поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post 80 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГЕОРГИ СПАСОВ
Next post ГЕОРГИ ДРАМБОЗОВ /СТИХОТВОРЕНИЯ