ПРЕМИЕРА НА АНТОЛОГИЯТА В НДК

 

 

НА 11 МАЙ ОТ 18 ЧАСА В ЗАЛА № 7 НА НАЦИОНАЛНИЯ ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА СЕ СЪСТОЯ ПРЕМИЕРА НА АНТОЛОГИЯТА „БЪЛГАРИЯ – ЛЮБОВ“, ПУБЛИКУВАНА В ИЗДАТЕЛСТВО „БЪЛГАРСКИ ПИСАТЕЛ“ ПОД СЪСТАВИТЕЛСТВОТО НА  АТАНАС ЗВЕЗДИНОВ И  БОЯН АНГЕЛОВ.

В КНИГАТА СА ВКЛЮЧЕНИ ГРАФИЧНИ ТВОРБИ ОТ ХУДОЖНИЦИТЕ БУЯН ФИЛЧЕВ, БОРИСЛАВ СТОЕВ, ВАЛЕНТИН СТАРЧЕВ, ГЕОРГИ ЧАПКЪНОВ, ДИМО КОЛИБАРОВ, ИВАН ГАЗДОВ, ИВАН НИНОВ, МИЛКО БОЖКОВ, СВЕТЛИН РУСЕВ И СТОИМЕН СТОИЛОВ.

ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ БОГАТАТА ЛИТЕРАТУРНО–МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА, В КОЯТО БЯХА ВКЛЮЧЕНИ КЛАСИЧЕСКИ ЦИГУЛКОВИ ИЗПЪЛНЕНИЯ И РЕЦИТАЛ ПО СТИХОТВОРЕНИЯ НА БЪЛГАРСКИ КЛАСИЦИ, ВКЛЮЧЕНИ В АНТОЛОГИЯТА, БОЯН АНГЕЛОВ – СЪСТАВИТЕЛ И АВТОР НА ПРЕДГОВОРА, ГОВОРИ ЗА РАБОТАТА ПО СЪСТАВЯНЕТО И ОТПЕЧАТВАНЕТО НА ТОЗИ УНИКАЛЕН ПОЕТИЧЕСКИ СБОРНИК. В ИЗКАЗВАНЕТО СИ ТОЙ СЕ СПРЯ НА ПЛОДОТВОРНОТО СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ И „АЛИАНЦ  БЪЛГАРИЯ“, С ЧИЯТО ФИНАНСОВА И МОРАЛНА ПОДКРЕПА ИЗЛИЗА ТАЗИ ПЪРВА ПО РОДА СИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО ДЕСЕТИЛЕТИЯ АНТОЛОГИЯ. ПЛАМЕН ЯЛЪМОВ – ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА „АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ“, РАЗКАЗА ЗА ПОМОЩТА, КОЯТО ФИНАНСОВАТА ГРУПА ОКАЗВА НА БЪЛГАРСКОТО ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО С ПРОВЕЖДАНИЯ ВЕЧЕ ДЕВЕТ ГОДИНИ КОНКУРС НА БЪЛГАРСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ И ИЗРАЗИ УДОВЛЕТВОРЕНИЕТО СИ, ЧЕ  ПОДПОМАГАЙКИ ТОВА ЛУКСОЗНО ИЗДАНИЕ, НЕГОВОТО ВЕДОМСТВО СЕ ОБРЪЩА С ЛИЦЕ КЪМ СЪВРЕМЕННАТА БЪЛГАРСКА ПОЕЗИЯ, НАДЯВАЙКИ СЕ, ЧЕ ТОВА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В БЛАГОРОДНА ТРАДИЦИЯ.

ОТПЕЧАТАНА НА 334 ЛУКСОЗНИ СТРАНИЦИ С ТВЪРДИ КОРИЦИ, АНТОЛОГИЯТА „БЪЛГАРИЯ – ЛЮБОВ“ ПРЕДСТАВЯ ТЕМАТИЧНИ ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА 152 АВТОРА – ОТ П. Р. СЛАВЕЙКОВ ДО БОЯН БОЙЧЕВ, СИСТЕМАТИЗИРАНИ ПО ХРОНОЛОГИЧЕН ПРИНЦИП. „УВЕРЕН СЪМ СЪЩО – ЗАВЪРШВА ПРЕДГОВОРА СИ БОЯН АНГЕЛОВ, – ЧЕ В „БЪЛГАРИЯ – ЛЮБОВ“ ЧИТАТЕЛИТЕ ЩЕ ОТКРИЯТ СВОИ ЛЮБИМИ СТИХОВЕ ИЛИ НЯКОИ ОТ СТИХОТВОРЕНИЯТА ЩЕ ИМ СТАНАТ ЛЮБИМИ. ЗАЩОТО СА ПИСАНИ С НАДЕЖДАТА, ЧЕ ПОЕТИЧЕСКОТО СЛОВО ВДЪХНОВЯВА. ДОБРЕ ДОШЛИ В ПРОСТРАНСТВОТО НА ВДЪХНОВЕНИЕТО!“

2 3 13177650_963470120417016_824828636954250440_n ВИК2 ВИК6 IMG_2777

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post БЛАГОСЛОВЕНА ТВОРЧЕСКА ПОБЕДА
Next post Вестник „Словото днес“, бр. 18, 2016