ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ, ПОСВЕТЕН НА ТРЕТИ МАРТ

Едно от важните събития, включени в програмата на Националния инициативен комитет за честването на 145-годишнина от Освобождението от османско робство, беше празничния концерт, състоял се на 2 март т. г. в голямата зала на Централния военен клуб – София, под патронажа на Президента на Р. България г-н Румен Радев.

Почетни гости на събитието бяха посланикът на Русия – Н.Пр. Елеонора Митрофанова, посланиците на Армения, Беларус, Монголия, дипломати, политици и общественици, представители на патриотични организации и творчески съюзи. Залата на Централния военен клуб се оказа тясна да побере всички желаещи.

Беше представен музикално-поетичният спектакъл „Свобода или смърт юнашка“ на формация „Светоглас“, танцова група „Фолклорни вдъхновения“ и други български изпълнители. Прозвучаха хайдушки, юнашки, комитски, исторически и възрожденски песни, както и поетични творби за националното ни Възраждане. Спектакъла пресъзде по неподражаем начин мечтите за свободна България, героизма и величието на българското Възраждане и възвишената история на национално-освободителните борби, признателността към Русия и героите на България. Публиката бурно аплодираше изпълнителите, често се изправяше на крака и пееше заедно с тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post 3 МАРТ – ДЕН НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ОСМАНСКО РОБСТВО
Next post ВЛАДИМИР КАЦАРСКИ И НЕГОВИТЕ „БЛЕНУВАНИ ЗАЛЕЗИ“