„ПРАВО НА ОТГОВОР“

На 2 юли 2018 г. в електронното издание „Площад Славейков“ е публикуван материал с условието „право на отговор“ (отнася се за статията на Силвия Недкова „Масово напускане на Съюза на писателите“, обнародвана в същото издание) на члена на Съюза на българските писатели  Павлина Павлова, където в послеслова под линия е отбелязано, че е „…член на Управителния съвет на СБП“, какъвто тя е в действителност.

Намираме за уместно да уведомим, че съгласно установените правила за работата на УС на СБП всички кореспонденции с наши и чуждестранни институции, както и публични изявления от името на писателския съюз, се регламентират с решение на Управителния съвет, което се вписва в протоколните документи. В решението е посочено лицето, комуто е гласувано задължението да извърши съответното действие, както и конкретния текст на самото изявление, изразяващо  позицията на нашата организация.

В случая такова решение на УС на СБП  не е приемано и не е упълномощаван никой от членовете на ръководството, включително и председателя на СБП, да прави публични изявления. Дължим пояснението, че подобни публикации са от личен порядък и не изразяват становището на Сдружението.

 

Съюз на българските писатели

Председател:

Боян Ангелов

 

 

Контролна комисия

Председател:

Атанас Звездинов

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post „ЩЪРКЕЛОВИ” ЧЕТЕНИЯ 2018
Next post МИЛОСТ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК