ПОЧИНА ЛИЛЯНА СТЕФАНОВА

ОТИДЕ СИ

ЛИЛЯНА СТЕФАНОВА

(17 април 1929 – 1 август 2021)

 

Почина изтъкнатата и незабравима българска поетеса Лиляна Стефанова. Тя ни завеща непреходно и вдъхновено литературно творчество, проникнато от чувства на любородие и хуманност.

Лиляна Стефанова е родена на 17 април 1929 г. в София. Висше образование завършва в Москва – Държавния институт за театрално изкуство и Литературния институт „Максим Горки“. Специализирала е във Великобритания и САЩ. Била е зам.-главен редактор на сп. „Септември“, главен редактор на сп. „Обзор“ и в-к „Литературен фронт“, заместник министър на образованието, председател на Българския П. Е. Н. център.

Лиляна Стефанова е автор на десетки поетични и публицистични книги, сред които: „Светлината иде от хората“, „Ида при вас“, „Една есен в Америка“, „Вулканите на Мексико димят“, „Япония без кимоно и ветрило“, „Болка на глас“, „Влюбена като някога“, „С моя луд късмет“, „Магнитно поле“…

Лиляна Стефанова е носител на държавни отличия и на международни и национални литературни награди. С нейната кончина съвременната българска литература губи един от най-ярките си творци.

ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА Ѝ ПАМЕТ!

СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ

 

Поклонението ще се извърши в Ритуалната зала на Централните софийски гробища в петък 06.08.2021г. от 10.00 ч.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ЛК НА СБП АВГУСТ – 2021
Next post ЛЮДМИЛ ПОПОВ НА 80