ПОЧИНА АНИБАЛ РАДИЧЕВ

НАПУСНА НИ

Анибал Радичев

(16.06.1944 – 30.07.2023)

 

Роден е в с. Обнова, Плевенска област. Висшето си образование – специалност „Българска филология” и „Философия” завършва в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Трудово-професионалният му живот е в сферата на организацията и управлението на културните дейности. Дебютира със стихосбирката „Паралелен свят“, публикувана в поредицата „Библиотека „Смяна“ през 1992 година.

В различно време издава книгите „Ако можеш…”, „Скок в пространството”, „Бреговете на миража”, „Междинна гара”, „Време за пируване” и др. Участва в предавания по радиото и телевизията, публикува лирика, сатира,  хумористична и фантастична поезия. Член е на обединението на писателите-фантасти у нас. Редактира десетки книги и издания, между които възобновените сборници с научна фантастика. Дълги години работи като редактор в издателството на СБП – „Български писател“

Носител на наградата за поезия на Съюза на българските писатели, на националната награда за поезия „Слав Хр. Караславов”, удостоен е с поетическата награда „Сергей Есенин”.

 

Поклон пред светлата му памет!

 

 

СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ

 

Поклонението ще се извърши на 03.08.2023 г. от 10:00 часа в ритуалната зала на Централните софийски гробища.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ПИСАТЕЛИ ПОЧЕТОХА ВАПЦАРОВ
Next post РАДКА АТАНАСОВА – ТОПАЛОВА /БИОГРАФИЯ + СТИХОВЕ