ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

СЪЮЗ  НА  БЪЛГАРСКИТЕ  ПИСАТЕЛИ

 София-1000,   п.к. 608;  ул. „6 септември“ 35;    тел. 02 988 06 85;    email: sbgp@abv.bg

 

№ ……………………………..

 

          ДО

            Г-ЖА КРИСТИНА БЕЛЧЕВА

 

 

Уважаема Кристина Белчева,

От името на Управителния съвет на Съюза на българските писатели и от мое име Ви честитя светлата годишнина!

Като водеща на предаването „Часът на думите“ по БНР, програма „Христо Ботев“, Вие сте музата, която всяка събота от 16 ч., години наред, вдъхновено и артистично очарова слушателите и своите събеседници с проникновенията си за книги, книжовници и литературни събития. Навлизайки в ново десетилетие от своята възраст, Вие неизменно и с много обич служите на изкуството.

Чрез плодотворната си работа за българския театър, литература и култура се утвърдихте като значима и креативна личност с богата душевност и дарба в областта на сценичните изкуства и различните възможности за артмениджмънт. След завършването на специалността актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“, дебютирахте успешно на театралната сцена в Ловеч и в София. Специализацията Ви в УНСС в областта на управлението на културата и медиите откри нови хоризонти пред Вас, а работата като главен експерт в Дирекция „Култура“ на Столична община и преподавателската Ви дейност  допринасят и днес за развитието на българските национални традиции и съвременното изкуство. Както самата Вие  споделяте, Вашето призвание има и допълнителен стимул – любовта, семейството и изявите ви с талантливия певец, поет и композитор Михаил Белчев. В тези изяви от ранна детска възраст участва и синът ви Константин Белчев.

Като автор и водещ на предавания за култура в електронните медии отстоявате високите духовни ценности. Благодарни сме Ви за професионализма и артистичното присъствие като водеща на предаването на Съюза на българските писатели и Българското национално радио „Часът на думите“. То се превърна в неразделна и важна част от литературния живот, от общуването със стотиците автори – Ваши събеседници, чиито книги заемат своето място в библиотеките и в сърцата на съвременниците.

Скъпа Кристина Белчева, най-приятелски и колегиално Ви честитим светлата годишнина, с пожелание за крепко здраве и творческо вдъхновение в неуморната Ви работа за българската култура!

 

 

С УВАЖЕНИЕ:                                            

 

БОЯН АНГЕЛОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ПИСАТЕЛИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post „НА ИЗГРЕВИТЕ ПУРПУРА ВИДЯХ…“
Next post НАПУСНА НИ ПОЕТЪТ ПЕТЪР ВАСИЛЕВ