ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ДО ПЕТЪР ДИНЧЕВ

П О З Д Р А В И Т Е Л Е Н   А Д Р Е С

ДО

ПЕТЪР ДИНЧЕВ

поет, журналист, публицист

София           

УВАЖАЕМИ ПЕТЪР ДИНЧЕВ,

ПРИЯТЕЛЮ,

В този Предвеликденски ден ми позволи най-сърдечно да те поздравя с навършването на достолепните 80 години житейски път!

През десетилетията успя да създадеш чудесна поезия, в която българското слово намира свой уютен и разкошен дом. Ти съгради възвишена „къща от добри слова“ и в нея засели не само своите приятели, но и всички твои почитатели, запленени от сладкоструйното вълшебство на лирическото обаяние. Изгради поетичен пантеон на най-заслужилите за нашата историческа национална гордост!

Много са твоите стихосбирки и публицистични творби. Омагьосан от мелодиката на народната песен, сътвори десетки есеистични портрети на най-сладкогласите българки и българи,  пренесли и пренасящи  музикалните ни традиции към бъдещето. Десетилетия от живота си посвети на толкова близкия до чернозема ни  всекидневник „Кооперативно село“ /днес „Земя“/. Години наред крепиш крехкия пламък на възрожденското списание „Читалище“ като негов главен редактор.

Затова приеми от нас, твоите приятели и съидейници от Съюза на българските писатели, голямата ни благодарност и признателност!

Желаем ти много здраве, бодрост и мъжество, за да се трудиш още дълго в литературното поле на  родната словесност, благословена от Божията промисъл!

Честита годишнина!

 

Твой

Боян Ангелов,

председател на Съюза на българските писатели

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Вестник „Словото днес“, бр. 12, 2018
Next post ЧЕСТИТ ВЕЛИКДЕН