ПОЕТИЧНА ВЕЧЕР В СМОЛЯН

На 30 юни 2022 г. в изложбен салон „Петър Стайков” на Клуба на дейците на културата се състоя поетична вечер с участието на Боян Ангелов, председател на Съюза на българските писатели и чл. кореспондент Иван Гранитски, директор на издателство „Захари Стоянов”.

Срещата с двамата ярки представители на съвременната литература и национална култура премина при подчертан интерес и масово присъствие на приятели и почитатели на високата поезия. Проявата беше планирана за м. март т.г., когато Иван Гранитски получи Националната литературна награда „Николай Хайтов”, но поради ковид-пандемията, бе отложена за по-късно.

Авторският рецитал на двамата поети беше посрещнат със задоволство. Между отделните стихотворения, авторите споделиха повода за написването на отделните творби, съпоставиха ги с по-ранни свои стихове, споделиха тайни от творческия процес.

Младата пианистка Николета Настанлиева изпълни творби от Моцарт, Шуберт, Бетовен, Маркс и Клайдерман.

Накрая, заедно с автографите и стиховете, прочетени от публиката, Боян Ангелов и Иван Гранитски подариха нови книги от издателство „Български писател” и „Захари Стоянов”.

Председателят на съюза на българските писатели съобщи на смолянчани, че има решение на Община Смолян и СБП през октомври т.г., когато се навършват 110 години от Освобождението на Родопите от турско робство, Националният празник на поезията да се проведе в Смолян.

 

Светозар Казанджиев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР НА СБП ЮЛИ ‘22
Next post ДИМИТЪР ДУБЛЕВ /БИОГРАФИЯ + СТИХОВЕ