ПОЕТИЧЕСКА ОБСЕРВАТОРИЯ – 2019 В БЕЛОГРАДЧИК

 

В Белоградчик се проведе ежегодната „Поетическа обсерватория“, организирана от община Белоградчик, дружеството на писателите във Видин и Народно читалище „Развитие – 1893“. Традицията продължава вече 39 години.

Кметът на общината Борис Николов поздрави участниците в тазгодишното издание на единствена по рода си проява в страната и заяви: „За мен е удоволствие да приветствам гостуващите поети Матей Шопкин, който днес е нашият специален гост, и  Димитър Христов“.

Участваха членовете на СБП – Видин: Ненчо Славчев – председател на дружеството на писателите в града, и Дияна Сиракова. Също така и творците – Колетка Павлова, Катерина Ненчева и Десислава Вълчева. Община Белоградчик бе представена от Наташа Младенова, Васил Василев, Георги Найденов, Братой Борисов, Елена Нешева и Милка Рангелова. С авторския рецитал на Матей Шопкин и със стиховете на другите поети бе отдадена почит на 2 юни – Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България.

Водещият поетичното четене Ненчо Славчев представи всеки от поетите и благодари на домакините и организаторите за дългогодишното сътрудничество.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post КУЛТУРЕН КАЛЕНДАР НА СБП ЮНИ 2019
Next post Вестник „Словото днес“, бр. 21, 2019