ПЛАМЕН ТОТЕВ С НАГРАДАТА „ЛОВЕШКИ МЕЧ“

Издателят и литературен изследовател Пламен Тотев, член на Съюза на българските писатели, е тазгодишният носител на персоналната награда на Община Ловеч „Ловешки меч“. Тя се присъжда за стойностни постижения в областта на културата. Наградата бе връчена от зам.-кмета на Община Ловеч д-р Алдин Начков.

Роденият в Ловеч Пламен Тотев е завършил специалността Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор е на книги с литературни изследвания, както и на повече от 20 учебни помагала по български език и литература. Съставител на знакови антологии на българската и световната любовна лирика, на издания на любими български поети. Автор е на текстове на популярни песни, музиката на повечето от които е дело на Красимир Гюлмезов.  Емблемата на неговото издателство „Персей“ носят близо 800 заглавия на европейски и български автори. То е отличено и с наградата „Златен лъв“.

„Обичам Ловеч не само защото е моят роден град, а и защото оттук тръгна всичко. Тук се роди любовта ми към книгите…“, сподели пред медиите Пламен Тотев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ИВАН ГРАНИТСКИ С НАГРАДАТА „ЕВТИМ ЕВТИМОВ“
Next post СТАНКА ПЕНЧЕВА – ДЕСЕТ ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА Ѝ