„ПЕЕЩИ АРТИСТИ“ ПОКОРИХА ПУБЛИКАТА НА СТАРА ЗАГОРА

Веска ЯНАКИЕВА

 

На 11 септември 2022 г. на сцената на обновения летен театър в Стара Загора започна поредицата от концерти на проекта „Пеещи артисти“. В продължение на два часа сред почти нестихващи аплодисменти се изявиха обичани поп изпълнители и любими актьори от малкия и големия екран, музиканти: Орлин Горанов, Николай Урумов, Маргарита Хранова, Орлин Павлов, Мая Бежанска, Койна Русева, Добрин Досев, Стефания Колева, Катерина Евро, Мариана Попова, Милена Маркова, Даниел Цочев, Дарин Ангелов, Весела Делчева и много други, както и музикантите от симфоничния оркестър на Георги Милтиядов. Тук бяха изпълнителят и композитор Красимир Гюлмезов от дует „Шик“, зад пианото застана музикантът и композитор Момчил Колев (от дуета с Дони), композиторът Светослав Лобошки, който също беше част от оркестъра, невероятният Людмил Ангелов, както и актьорът Веселин Плачков. „Всички бяха изключителни, дори фантастични! Публиката – зашеметяваща!! Три биса!!!“ възкликна по-късно в социалните мрежи Игор Марковски – продуцент и инициатор на проекта „Пеещи артисти“.

Началото на концерта постави гласът на Татяна Лолова – като прелюдия към дуетната й песен с известния български певец Орлин Горанов „Любовта“ *. Благодарение на възможностите на мултимедията на концерта в Стара Загора, както и на предстоящите концерти в Бургас и в София, Орлин Горанов ще изпълнява песента „Любовта“ заедно с образа и гласа на Татяна Лолова. „Идеята за проекта се роди още през 1995-1996 г. в разговорите ни с Тодор Колев и Иван Балсамаджиев. Проектът се случи в тяхна памет и в памет на другите приятели, които не са вече между нас – от Стефан Данаилов и Асен Кисимов до Татяна Лолова.“ отбеляза Игор Марковски. Той започва работа по проект „Пеещи артисти“ преди 3 години и до днес е създал 21 песни, както и видеоклипове към повечето от тях. Те вече са истински хитове и се радват на впечатляваща популярност.

На края на концерта на сцената на Летния театър в Стара Загора всички изпълнители изпяха заедно известната култовата песен от филма „Оркестър без име“.

Турнето на „Пеещи артисти“ продължава – на 22 септември в Летния театър в Бургас, а на 1 ноември – с концерт в Зала 1 на НДК в София.

 

* „Любовта“ – изпълнители Татяна Лолова и Орлин Горанов e осмата песен от проекта „Пеещи артисти“ на продуцента Игор Марковски, записана през пролетта на 2021 г. Създадена е от варненски творчески екип: музика – Доно Цветков, текст –  Станислав Пенев, аранжимент – Красимир Илиев. Клипът на песента има вече 450 800 показвания в YouTube на 16.09.2022 г.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post НАЦИОНАЛНА ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА „ГЕОРГИ ЧЕРНЯКОВ“ – 2022
Next post Вестник „Словото днес“, бр.26, 2022