ОТ ВИЕНА ДО ПЛОВДИВ

Радка ТОПАЛОВА

 

ДА ПРЕЛЕТИШ ОТ ВИЕНА ДО ПЛОВДИВ…

 

Да прелетиш от Виена до Пловдив в един горещ юнски ден, усещайки поезията в себе си – кога на български, кога на немски…това е тя – Катя Кремзер. На кръстопът между родното и онази страна – на семейството, която е Родина на децата ѝ!
На 13.06. т.г. Дружеството на пловдивските писатели посрещна сърдечно и с препълнена зала поетесата. Председателя на дружеството д-р Ахавни Кеворкян откри срещата с творческата биография на Катя Кремзер, както и с въпроси в чисто човешки план към нея, с фин усет за непреходните ценности в живота.
Рамела Бохосян представи обстоятелствено поетичната книга „Дланите на Господ” на авторката, след което последва и художествен прочит на нейни стихове. Откровена и естествена, връзката с гостите на събитието премина в приятелска прегръдка – прегръдката на поезията ѝ, с дланите на Господ! Поезия – послание за любов между хората, за прошка и търпимост в нашия грешен свят.

„Човешкото сърце е запечатана книга” гласи една руска поговорка. Голямо е сърцето на Катя Кремзер. Словесната енергия на нейните стихове, които прочете видимо развълнувана, покори  почитателите ѝ. Между тях имаше от различни градове, дошли да бъдат с нея в този час. Мисловните траектории на авторката и гостите се пресякоха,за да се слеят до следващата среща.
Защото, който говори – сее, а който слуша – жъне. Пожънахме много от мъдростта на поетесата – по жътвено време! На берекет ще е!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Вестник „Словото днес“, бр.22, 2024
Next post ПОЗНАНИЕТО КАТО НРАВСТВЕНО ДЕЙСТВИЕ