НОВИ НАГРАДИ ЗА СТОЯНКА БОЯНОВА И МИНКО ТАНЕВ

НОВА КНИГА В ИНДИЯ И НАГРАДИ ЗА СТОЯНКА БОЯНОВА И МИНКО ТАНЕВ

 

Издателство Cyberwit.net, Индия публикува четвърта двуезична книга (български и английски) „Home behind seven mountains / Дом зад седем планини” на Стоянка Боянова и Минко Танев. Подборът е с творби, отпечатани и наградени в различни интернационални издания и се разпространява чрез Амазон. Появява се след покана, както и другите им издания „Върхове под звездите / Tops Under The Stars”, (хайку), 2019; „Път през светове / Road  Through Worlds, (поезия) 2021 и „Слънчев лифт към безкрая / Sunny lift to infinity”, (поезия) 2022.

Двамата са в „Световните рекорди на „Гинес“ с „HYPERPOEM, Collection of Authors on a World Record“ / „ХИПЕРПОЕМА, световен рекорд с колекция от автори “, 1992 творци, над 90 страни с класически четиристишия, по идея на Alexander Kabishev.

Те са в „Европейския топ 100 на най-креативните хайку автори”. Представени са в антологии „Врати към новото начало“, Индия 2024, чийто  предговор е на Стоянка, редактор Sonia Gupta. Участват в „Коледна антология, 2023 г., редактор Sourav Sarcar.

През януари 2024 г. в един от най-престижните конкурси на Европа, „Ossi di Seppia“, Италия, с участие на 2 424 поети от цял свят, на Стоянка Боянова бе присъдена награда „Най-добър автор на европейската общност” за цикъл стихове. През 2023 г. тя получи Grand premio International Poetry Prize „Ossi di Seppia“, Италия, за стихотворение, Минко Танев – за цикъл стихове.

Поетесата е с втора награда за поезия на руски и английски от Международна литературна асоциация „Творческа трибуна” и с почетна диплома за принос в световната култура от Международен конкурс „Мемориал В. М. Терехова – 2023” на руски език. Поет е на първата половина на м. януари в Поетично обединение POEMarium, 9 000 поети от различни страни на тема „Думи” и стихотворение, анализирано от ерудираната критичка и поетеса Kajari Guha, Индия.

И двамата са със „Сертификати за постижения – Trilogy Poetry Recognition Excellence Award” от “Trilogy Poetry”, Уисконсин, САЩ „За изключителна служба в издигане и разпространение на поетическия изказ, вдъхновяващ ума, тялото и душата на човешкия род”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post СВЕТЛА АНДРЕЕВА /БИОГРАФИЯ + РАЗКАЗ
Next post ПОЧИНА ПИСАТЕЛЯТ ХРИСТО КАРАСТОЯНОВ