НИКОЛА БЕЛИШКИ ВРЪЧИ НАГРАДА НА БОЯН АНГЕЛОВ

НИКОЛА БЕЛИШКИ ВРЪЧИ НАГРАДА ЗА КРАЕВЕДЧЕСКА ДЕЙНОСТ НА БОЯН АНГЕЛОВ

Комисия, назначена със Заповед на кмета на община Панагюрище, определи за носител на престижната награда за 2022 година Боян Ангелов.

Комисията, с председател Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ на Община Панагюрище и членове: Дида Карайлева – ВрИД на ОУ „Двайсти април“; Георги Георгиев – председател на ПК „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ на Общински съвет – Панагюрище; доц. д-р Атанас Шопов – директор на Исторически музей – Панагюрище; Райко Василев – председател на Обществения съвет ОУ „Двайсти април“, обсъди предложената номинация и определи за носител на наградата за краеведческа дейност „Любородие“ през 2022 година г-н Боян Ангелов.

Плакетът ще бъде връчен от кмета на община Панагюрище Никола Белишки на 20 април 2022 година от 16:00 часа в Основно училище „Двайсти април“, по време на празничното честване на патронния празник на ОУ „Двайсти април“.

Наградата за краеведска дейност „Любородие“ е учредена от Община Панагюрище и Основно училище „Двайсти април“ – Панагюрище и представлява грамота, плакет и парична сума.

Събитието е част от Общинската годишна програма на тържествата по случай 146-та годишнина от Априлската епопея и от програмата за отбелязване на патронния празник на Основно училище „Двайсти април“.

Наградата за краеведска дейност „Любородие“ се присъжда на Боян Ангелов за цялостния му творчески и професионален път и достойните му житейски каузи.

Боян Ангелов Иванов е роден на 27 август 1955 година в град Панагюрище.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ПРЕМИЕРА НА „ПОНЯКОГА“ – НОВА СТИХОСБИРКА ОТ БОЯН АНГЕЛОВ
Next post ПАМЕТНА СРЕЩА НА ПОЕТА ПЕТЪР АНДАСАРОВ