НАЦИОНАЛНА НАГРАДА „КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ” – 2016 г.

СТАРТИРА НАБИРАНЕТО НА КАНДИДАТУРИ
ЗА НАЦИОНАЛНАТА НАГРАДА „КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ” – 2016 г.

Националната награда „Константин Константинов” е учредена през 2004 г. от Министерство на културата, община Сливен и Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен и се присъжда ежегодно в рамките на Националния фестивал на детската книга /Сливен/ – за принос в книгоиздаването за деца през предходната година. Наградата включва малка пластика, диплом и парична сума и се връчва в четири категории: голяма награда за цялостен принос и награди за: издателство, автор, илюстратор.
В конкурса могат да участват физически и юридически лица. За наградата в категории „Автор”, „Издателство” и „Илюстратор” се кандидатства само с първи издания, издадени през предходната година. Предложенията включват формуляр за участие, по два екземпляра от изданията, придружени с мотивирано предложение, както и евентуално други материали в подкрепа на кандидатурата. Предоставените материали не се връщат.
Предложенията в категории „Автор”, „Илюстратор” и „За цялостен принос” не могат да се правят от самите кандидати. Предложения за участие в конкурса могат да внасят и наблюдаващи актуалния книжовен живот критици и специалисти.
Наградата се връчва в Сливен, през месец май, в рамките на програмата на Национален фестивал на детската книга.
–––––––––––––––––––––––––––
Повече информация за конкурса, статута на Националната награда «Константин Константинов» и формуляр за участие можете да намерите на website: http://childbookfest. iradeum.com или наhttp://reglibsliven.iradeum.com
––––––––––––––––––––––––––––
Краен срок за представяне на предложенията – 15 април 2016 г.

На адрес: 8800 Сливен, ул. „Никола Карев” 1, Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, за Националната награда „Константин Константинов”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post БОЯН АНГЕЛОВ ГОСТУВА НА ПЛЕВЕНСКОТО ЧИТАЛИЩЕ „СЪГЛАСИЕ-1969”
Next post Вестник „Словото днес“, бр. 10, 2016