НАЦИОНАЛНА НАГРАДА „КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ” – 2016 г.

СТАРТИРА НАБИРАНЕТО НА КАНДИДАТУРИ
ЗА НАЦИОНАЛНАТА НАГРАДА „КОНСТАНТИН КОНСТАНТИНОВ” – 2016 г.

Националната награда „Константин Константинов” е учредена през 2004 г. от Министерство на културата, община Сливен и Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен и се присъжда ежегодно в рамките на Националния фестивал на детската книга /Сливен/ – за принос в книгоиздаването за деца през предходната година. Наградата включва малка пластика, диплом и парична сума и се връчва в четири категории: голяма награда за цялостен принос и награди за: издателство, автор, илюстратор.
В конкурса могат да участват физически и юридически лица. За наградата в категории „Автор”, „Издателство” и „Илюстратор” се кандидатства само с първи издания, издадени през предходната година. Предложенията включват формуляр за участие, по два екземпляра от изданията, придружени с мотивирано предложение, както и евентуално други материали в подкрепа на кандидатурата. Предоставените материали не се връщат.
Предложенията в категории „Автор”, „Илюстратор” и „За цялостен принос” не могат да се правят от самите кандидати. Предложения за участие в конкурса могат да внасят и наблюдаващи актуалния книжовен живот критици и специалисти.
Наградата се връчва в Сливен, през месец май, в рамките на програмата на Национален фестивал на детската книга.
–––––––––––––––––––––––––––
Повече информация за конкурса, статута на Националната награда «Константин Константинов» и формуляр за участие можете да намерите на website: http://childbookfest. iradeum.com или наhttp://reglibsliven.iradeum.com
––––––––––––––––––––––––––––
Краен срок за представяне на предложенията – 15 април 2016 г.

На адрес: 8800 Сливен, ул. „Никола Карев” 1, Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, за Националната награда „Константин Константинов”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post БОЯН АНГЕЛОВ ГОСТУВА НА ПЛЕВЕНСКОТО ЧИТАЛИЩЕ „СЪГЛАСИЕ-1969”
Next post Вестник „Словото днес“, бр. 10, 2016