НАЦИОНАЛЕН ПОЕТИЧЕН КОНКУРС „ЖЕНАТА – ЛЮБИМА И МАЙКА“

НАЦИОНАЛЕН ПОЕТИЧЕН КОНКУРС „ЖЕНАТА – ЛЮБИМА И МАЙКА“, СВИЛЕНГРАД

Светлана Николова от Харманли спечели голямата награда на Националния поетичен конкурс „Жената – любима и майка“, организиран от Община Свиленград, Съюза на българските писатели и Народно читалище „Просвета 1870“. Тя е отличена за триптиха си „Дъга“. Поетесата е написала тази творба специално за конкурса.

Втора награда получи Ваня Статева от село Порой, община Поморие, за стихотворението „Майчинство“. Третото място е за Христина Главанова от Севлиево за стихотворението „До капка“. Журито определи и четири поощрителни награди: за Невена Георгиева от Свиленград, за Варта Гарабедян от Варна, за Дарина Цветкова от село Зверино и за Кристияна Димитрова от Свиленград.

При  участниците до 18 години първа награда получи 16-годишната Александра Веселинова от Свиленград. Втората награда е за 15 годишния Кирил Димов от Казанлък, а третата награда заслужи 14- годишният Синем Исмаил от Шумен. Поощрителната награда е за 16-годишния Георги Костадинов от Свиленград.

Традиционната церемония по награждаването беше отменена заради мерките против епидемията от коронавирус. Тази година в конкурса участваха 100 автори с 202 творби. Те бяха оценени от жури в състав: Боян Ангелов – председател, и членове: Боряна Станева и Атанас Звездинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ИВАН ВАЗОВ – 170 години от рождението му
Next post ОБНОВЕН СПИСЪК НА ДЕКЛАРАЦИЯТА