Национален литературен конкурс „Георги Давидов“

Национален литературен конкурс „Георги Давидов“ август 2014 г.

Четвърто  издание
на
Националния  литературен конкурс
„Георги Давидов”

август  2014  година

Статуетката – Пегас,
награда на литературния конкурс
ЦЕЛ:
Стимулиране творческите изяви на младите поетични дарования, които пишат на морска тематика за живота и вълненията на хората, живеещи край морето.
ОБЩИ УСЛОВИЯ:
1. Националният литературен конкурс “Георги Давидов” се обявява от община Шабла, с решение на Общински съвет № VII.I, 2.1; № VII.1.2,2; № VII.I, 2, 3 от 27.08.2004 г.

2. Конкурсът се провежда на три години, като първият е през 2005 година по повод 50-годишнината от рождението на Георги Давидов.

3. Националният литературен конкурс “Георги Давидов” се организира и провежда от община Шабла.

4.  Конкурсните произведения се журират от утвърдени литературни творци и критици. Журито е с 5-членен състав, единият от които е представител на община Шабла / кмет или заместник кмет по култура /.

5.  Наградният фонд за наградата на името на Георги Давидов се осигурява от община Шабла. Наградата включва малка пластика “Пегас”, специално изработен диплом
/ грамота / и парична премия / 2000 лв /.


РЕГЛАМЕНТ:

• В конкурса могат да участват всички млади поети, на възраст до 40 години, които пишат на морска тематика за живота и вълненията на хората, живеещи край морето.

• Всеки участник в конкурса може да представи до 5 стихотворения, цикъл от стихове или подготвен за книга ръкопис по посочената тематика.

• Конкурсът е явен. Материалите, придружени от следната информация: име, адрес и телефон, да се изпращат с препоръчана кореспонденция на адрес: гр. Шабла – 9680, ул. “Равно поле” № 35, Общинска администрация за Националния литературен конкурс “Георги Давидов”, e-mail: obshtina@ob-shabla.orgculture@ob-shabla.org

Краен срок за изпращане на материалите, придружени от изискваната информация за авторите им:  30 юни 2014 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Национален конкурс за балетристика и публицистика „Николай Хайтов“
Next post Списание пламък-2011