НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ ХРИСТО ФОТЕВ`2016 БУРГАС

Национален конкурс за поезия

Христо Фотев`2016 Бургас

(пето издание)

 

Националният конкурс за поезия се посвещава на големия поет Христо Фотев. Той е учреден с решение на Общинския съвет Бургас през 2006 година и се организира от Община Бургас, Съюз на българските писатели, Сдружение на българските писатели и Министерство на културата. От тази година към организаторите се включва и новосформираното Сдружение Бургаска писателска общност.

По статут се провежда в Бургас под патронажа на кмета на града на две години. Наградите се връчват на рождения ден на Христо Фотев – 25 март.

Първото издание на конкурса бе през 2008 година.  В последното – през 2014 г. участваха автори от страната с над 140 книги.

На 25 март 2016 години в Бургас ще бъде награждаването на участниците в петото издание на конкурса. Наградата включва диплом, премия от две хиляди лева и малка пластика от български художник.

За наградата за поезия „Христо Фотев“ могат да кандидатстват български поети, издали книги през предходните две години (от януари 2014 г. до декември 2015г.).

Наградата не се връчва за книги, издадени посмъртно.

Стихосбирките (по 5 екземпляра) се изпращат от 10 октомври до 31 декември 2015 г., придружени от биографична справка, адрес и телефон на адрес:

Дом на писателя

(за конкурса Хр. Фотев)

ул. Вола №1

8000 Бургас

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post 35 ГОДИНИ „ПОЕТИЧЕСКА ОБСЕРВАТОРИЯ” – БЕЛОГРАДЧИК
Next post Вестник „Словото днес“, бр. 30, 2015