НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЕПИЧЕСКА ПОЕЗИЯ

IX НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЕПИЧЕСКА ПОЕЗИЯ

„ПОЛК. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ“ 2023 г.

НЧ „Светлина – 1861”, гр. Шипка, Съюзът на българските писатели и Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“

обявяват IX издание на Национален конкурс за епическа поезия „полк. Георги Георгиев“. Конкурсът е с национален характер и е единствен по рода си за България. В него могат да вземат участие автори от цялата страна, без ограничения на възраст, пол и етническа принадлежност.

 

Отличеният автор се определя от  жури с членове от трите институции. Победителят получава : грамота, плакет и парична награда.

 

РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ:

  1. В конкурса могат да участват автори на епическа поезия;
  2. Участниците трябва да са носители на авторски права върху произведенията, с които участват в конкурса;
  3. Творбите трябва да бъдат изпратени до 01.08.2023 г.;
  4. Желаещите да участват в конкурса – автори и издателства – трябва да представят по два екземпляра от книги с произведенията на адрес :

П. К. 6150 гр. Шипка, област Стара Загора, ул. „Боян Чомаков” № 4, НЧ „Светлина – 1861”.

Обявяването на резултатите и връчването на наградата от конкурса ще бъде в края на август месец като част от честванията на „Шипченска епопея“.

 

 

Носители на наградата са имена като Матей Шопкин, Лозан Такев, Минчо Минчев, Петър Андасаров, Петър Динчев, Йордан Пеев и др.

Епическата поезия е тази, която най-ярко рисува саможертвите на стотиците хиляди хора в името на родината ни. Кара ни да чувстваме болката, ужаса, решимостта, честта на всички тези воини, дали живота си за нашата свобода. Тази поезия ни кара да се чувстваме горди, да обичаме България по-силно, да се запитаме: Какво съм готов да дам аз на родината си?  Нашата цел е всичко това да достига до повече хора с всяка изминала година и да стимулираме авторите на епическа поезия да творят още по-ползотворно и с по-голяма отдаденост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post ДАМЯН П. ДАМЯНОВ /СТИХОТВОРЕНИЯ
Next post НАДЕЖДА ЗАХАРИЕВА /СТИХОТВОРЕНИЯ